Махінатори - підприємці, брокери і митники - заробляли незаконно два рази: на продажу і відшкодуванні

11:03 10 листопада 2021 р.

Фото до новини

Викрито махінації з вивезення за кордон кольорових та дорогоцінних металів на понад 100 мільйонів гривень.

Група махінаторів закуповувала застаріле електрообладнання, яке містить кольорові та дорогоцінні метали. Ухиляючись від сплати податків, вартісний брухт вивозили у Польщу як електрообладнання та незаконно отримували відшкодування податку на додану вартість. Про це повідомило Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон, пише Dailylviv.com

За попередньою оцінкою, впродовж 2020-2021 р.р. фірмою-експортером відшкодовано ПДВ на загальну суму більше 65 мільйонів гривень та подано заявку на відшкодування понад 26 мільйонів гривень. 

Правоохоронці провели 18 обшуків у Київській, Львівській, Миколаївській та Волинській областях, вилучили документацію та техніку, що можуть бути доказами у кримінальному провадженні. В одному з логістичних центрів виявили понад 320 тонн вантажу в палетах, підготованого для відправлення в Польщу. Одну з партій, на суму 126 000 євро, затримали у пункті пропуску «Ягодин» безпосередньо під час спроби вивезення з України.

У Львові та Києві керівнику підприємства-експортера, брокерам та двом працівникам Львівської митниці вручено повідомлення про підозру та клопотання про обрання запобіжних заходів і відсторонення від займаних посад. Вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно з метою відшкодування збитків, заподіяних державі. Слідчі дії тривають.

Заходи з викриття цієї схеми проводили співробітники Головного оперативно-розшукового відділу Львівського прикордонного загону за координації Державного бюро розслідувань та за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора України.

Коментує офіцерка пресслужби Львівського прикордонного загону Олександра Кучковська.

За яку контрабанду товарів будуть штрафувати і ув'язнювати, - законопроєкт

Навіть карантин не зашкодив митникам перевиконати план офіційних надходжень

Ябко у Львові не платило податки за продаж техніки Apple

Банк відповідатиме, якщо не перекаже вчасно податок від підприємця, – експерт

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів