У Львові хочуть збільшити податки на землю і нерухомість

09:22 14 травня 2021 р.

Фото до новини

13 травня у рамках консультацій з громадськістю відбулось представлення проектів ухвал «Про встановлення ставок та пільг зі сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки на 2022 рік» та «Про встановлення ставок та пільг зі сплати земельного податку на 2022 рік».

Ініціатор консультацій: департамент економічного розвитку ЛМР, інформує портал депутаів ЛМР, пише Dailylviv.

Начальник управління економіки департаменту економічного розвитку Львівської міської ради Олег Забарило повідомив, що в запропонованих ухвалах йдеться про встановлення ставок та пільг зі сплати податку на нерухоме майно та земельний податок.

«На сьогодні діє ухвала щодо земельного податку № 4330, яку затвердили у 2015 році. У 2017 році Кабінет міністрів України затвердив нову форму рішення про встановлення місцевих податків і зборів. Тож ми приводимо у відповідність ухвалу про встановлення земельного податку. Також у зв’язку із створенням міської територіальної громади відбулось об’єднання населених пунктів і досі там діють рішення органів місцевого самоврядування, які різняться між собою. Тобто у кожному населеному пункті є своє рішення про встановлення ставок і пільг. Ми це все звели до спільного знаменника і пропонуємо взяти за основу ухвалу міської ради, яка діяла перед тим».

За словами Олега Забарила, прийняття ухвали створить стабільність наповнення загального фонду Львівського міського бюджету та єдиний підхід при нарахуванні і сплаті податку.

«У Львові діяла базова ставка у розмірі 1%. Якщо говорити про класифікацію земель, то в нас є ті категорії, за якими ми маємо окремо затвердити самі ставки. Є межі, визначені для кожної категорії. По деяких категоріях земель ми здійснили коригування: підвищили ставку до 3% для земель комерційної житлової забудови. Також підвищили до 3% ставку для комерційних об’єктів, наприклад, громадського харчування, фінансових кредитних установ, об’єктів ринкової інфраструктури і для земель залізничного транспорту (було 0,25%, тепер – 0,3%)».

Щодо ухвали «Про встановлення ставок та пільг зі сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки на 2022 рік», як зазначив посадовець, скасовується зональність при визначенні оподаткування.

Запропоновані ставки податку за 1 м.кв. (відсоток розміру мінімальної заробітної плати) на 2022 рік для юридичних та фізичних осіб становитиме: житлова нерухомість – 1,5%, нежитлова нерухомість – 1,5%.

Додамо, що консультації з громадськістю щодо проектів ухвал «Про встановлення ставок та пільг зі сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки на 2022 рік» та «Про встановлення ставок та пільг зі сплати земельного податку на 2022 рік» триватимуть з 06 травня 2021 року по 20 травня 2021 року.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів