Польща і Україна розбудують ПП Ягодин-Дорогуськ до європейських стандартів

16:29 20 лютого 2021 р.

Фото до новини

На всі роботи з розширення інфраструктури головного автомобільного пункту пропуску на українсько-польському кордоні потрібно три-чотири роки.

Польща розробила проект розширення своєї частини пункту пропуску «Ягодин - Дорогуськ» шляхом створення додаткових терміналів загальною площею 40 га, дорожніх віадуків, а також будівництва третього мосту через річку Західний Буг, пише Dailylviv.

Загальна вартість проекту трохи більше 255 млн євро, очікуваний термін реалізації проекту до 2024 року.

З 6 автомобільних пунктів пропуску на кордоні з Польщею, через які здійснюються вантажні перевезення в напрямку до ЄС, «Ягодин - Дорогуськ» обслуговує майже 50% вантажопотоків між двома країнами.

За інформацією джерела у соціальних мережах, Кабмін України порахував, що реалізація польського проекту вимагає симетричного розширення української частини пункту пропуску Ягодин, що дозволить переорієнтувати вантажопотоки, які йдуть в країни Східної Азії через Білорусь, на українські транспортні коридори. 

Таким чином Кабмін передбачив розвиток української частини і включення цього об'єкту до переліку тих об'єктів, які фінансуватимуться за кредитні кошти польського уряду.

Нагадаємо, що Україна і Польща домовилися про спільне утримання трьох прикордонних мостів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів