Ексголова Рясне-Руської сільради передала лісові ділянки у приватну власність

12:10 9 листопада 2022 р.

Фото до новини

На Львівщині правоохоронці повідомили колишній голові сільради про підозру в незаконному виведенні з державної власності земельних ділянок

Про це інформує поліція Львівщини, пише Dailylviv.com.

Як повідомляють, унаслідок злочинної діяльності чиновниці із державної власності неправомірно вилучено та передано у приватну власність 5 земельних ділянок загальною площею більше ніж 0.5 гектара та загальною вартістю майже 2 мільйони гривень.

Зловмисницю, 66-річну мешканку Яворівського району, викрили слідчі відділу розслідувань злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління поліції Львівщини спільно з оперативниками Управління Служби безпеки України у Львівській області, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Як встановили правоохоронці під час досудового розслідування, у 2020 році зловмисниця обіймала посаду голови Рясне-Руської сільської ради Яворівського району та разом зі спільниками, зловживаючи службовим становищем, вносила неправдиві відомості в офіційні документи щодо ділянок, які перебували у межах земель лісогосподарського призначення. 

У такий спосіб із державної власності було неправомірно вилучено та передано у приватну власність 5 земельних ділянок загальною площею більше ніж 0.5 гектара та загальною вартістю майже 2 мільйони гривень.

Правоохоронці повідомили зловмисниці про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України та ч.2 ст.364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.  Максимальне покарання, передбачене санкціями статей - позбавлення волі на строк шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Незаконно виведені з державної власності ділянки арештовані. Досудове розслідування триває, невдовзі суд обере підозрюваній запобіжний захід.

У Рясне-Руській продають ділянки під масштабне будівництво. Поліція почала кримінальне провадження

Рясне-Руська розпаювала заказник «Торфовище Білогорща» і хоче роздати землю. ЛМР звернулась у правоохоронні органи

Одну й ту ж землю у Білогорщі роздали двічі: атовцям і Рясне-Руській сільраді

Хто проти ландшафтного заказника у Білогорщі: суд у Львові

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів