У Рясне-Руській продають ділянки під масштабне будівництво. Поліція почала кримінальне провадження

13:32 29 квітня 2021 р.

Фото до новини

Триває масштабна перевірка діяльності Рясне-Руської сільради. Відтак, лише за її результатами ліквідаційна комісія Львівської міської ради буде ухвалювати рішення, у тому числі і земельні. Наразі ж в управлінні земельних ресурсів проводять моніторинг рішень та ухвал Рясне-Руської сільради, що стосується земельних та містобудівних питань.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.

«Маю інформацію з перших вуст від забудовників, що їм дзвонять і пропонують викуповувати ділянки у Рясне-Руському під масштабне будівництво, - зазначає заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач. – Щоб не бути голослівним, конкретна ділянка з кадастровим номером - 4610137500:11:015:0021. Її площа - 1.1182 га, практично впритул до Рясне-2, в гарному місці, близько до дороги.

А тепер найцікавіше - дата внесення відомостей до земельного кадастру – 7 жовтня 2020 року. Цільове призначення – «для розміщення та експлуатації будівель і споруд автомобільного транспорту, для розміщення та обслуговування гаражного кооперативу».

Тобто цю ділянку виділяли під гаражний кооператив. Для тих, хто не в темі, це робили, бо так закон дозволяє безкоштовно землю віддати у приватну власність. Схема? Безперечно».

Таких прикладів, за інформацією департаменту містобудування, у с. Рясне-Руське є чимало. Лише за минулий рік сільська рада роздала понад 60 га ділянок, ринкова вартість яких 166 мільйонів гривень. Більш ніж половину цієї землі (33,4 га) віддали під гаражний кооператив. Для порівняння, це площа як 47 футбольних полів разом узятих.

Зазначимо також, що у Головному управлінні Нацполіції Львівщини вже розпочали кримінальне провадження щодо Рясне-Руської. Львівська міська рада надала слідчим всю документацію, потрібну у розслідуванні. Зокрема, йдеться і про землі заповідника «Торфовище Білогорща».


Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів