Двоє - з Києва і один - зі Львова розкрадали гуманітарну допомогу для ЗСУ

15:06 30 серпня 2022 р.

Фото до новини

Зловмисники розробили злочинну схему продажу товарів військового призначення, закуплених на кошти благодійників.

Протиправний механізм незаконного використання гуманітарної допомоги для ЗСУ викрили слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів (детективи) слідчого управління поліції Львівщини спільно з оперативниками Управління Служби безпеки України у Львівській області за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратуриПро це повідомила поліція Львівської області, пише Dailylviv.com.

Як встановили правоохоронці, зловмисники розкрадали гуманітарну допомогу, яку небайдужі громадяни України та іноземці безоплатно передавали для бійців ЗСУ, а також для осіб, які постраждали внаслідок бойових дій. 

5 травня правоохоронці затримали двох зловмисників, 43-річого львів’янина та 34-річного жителя Києва,  у порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України під час незаконної реалізації ними захисних касок та бронежилетів загальною вартістю понад пів мільйона гривень. 

Були проведені санкціоновані обшуки за місцем проживання і в автомобілях затриманих, під час яких правоохоронці виявили та вилучили речові докази протиправної діяльності.

26 серпня, у рамках проведення досудового розслідування у відкритому кримінальному провадженні, правоохоронці викрили ще одного фігуранта, 45-річного мешканця Київщини, директора одного з підприємств, який привласнював кошти, що надходили на рахунки у вигляді цільової безповоротної фінансової допомоги від благодійників. 

Йому також повідомлено про підозру у  вчиненні злочину за ч.3 ст.201-2 (Незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – позбавлення волі на строк до семи років.

Триває досудове розслідування. Правоохоронці встановлюють всіх осіб, причетних до протиправної діяльності.

Вилучені грошові кошти і амуніцію буде передано на потреби ЗСУ.

У Львові відомий художник торгував волонтерськими автівками (доповнено)

Суд обрав запобіжний захід Роману Матису і Євгену Шпитку, яких підозрюють у розкраданні гуманітарки

У Львові вкрали бронежилети на півмільйона гривень (відео)

В Епіцентрах продають крадені бронежилети. ЛОК звернувся в Генпрокуратуру та СБУ

Силовики роблять обшуки у Чернівецькій обласній військовій адміністрації

 

Ексчиновника ЛОДА затримали за підозрою в розкраданні гуманітарної допомоги

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів