Апартаменти – не квартири! Біля Львова людям продають комерційні приміщення як житлові

17:40 23 серпня 2022 р.

Фото до новини

Львів’янам пояснили, як не потрапити у «квартирну пастку», купивши замість квартири нежитлові приміщення. Юристи застерігають: апартаменти, які з’явилися на ринку нерухомості, не є житловими приміщеннями, а тому на покупців чекають неприємні сюрпризи.

Про це сьогодні, 23 серпня, на пресконференції у Львівському пресклубі "12-поверхівки у промисловій зоні Сокільників. Як влада і забудовник руйнують підприємства і обманюють покупців апартаментів" розповіли її учасники, пише Dailylviv.com.

- Купуючи апартаменти, люди думають, що їм пропонують елітне житло, але насправді це не так, – розповіла Уляна Солонюк, юристка і керівниця ГО «Зручна громада». – В українських документах під терміном «апартаменти» йдеться лише об'єкт комерційної нерухомості, який аж ніяк не належить до житлового фонду. І деякі несумлінні продавці користають з того, що покупці цього не знають.

За її словами, у державних нормах апартаменти згадують лише як готельні номери. Але забудовники і продавці, зазвичай, не попереджають про це своїх клієнтів.

- Відтак, ви будете платити за комунальні послуги за комерційними тарифами (для прикладу, не 8 грн за кубометр газу, а 40 грн), а субсидії вам ніхто не надасть, – пояснила Уляна Солонюк. – Апартаменти ви не зможете продати. Створити ОСББ теж не маєте права. Будівельні норми щодо шумоізоляції, пожежної безпеки і так званих «мокрих зон» тут також зовсім інші, ніж для житлових приміщень. У підсумку, знижка - 10-15% при купівлі апартаментів, яку часто пропонують продавці, обернеться непомірно високими витратами.

Юристка наголосила на необхідності зважити на усі нюанси при купівлі такого житла, щоб не стати жертвою шахраїв.

Наприклад, у Сокільниках поблизу Львова підприємство "Галжитлобуд" зводить два 12-поверхових будинки у промисловій зоні, а на сайті підприємства є оголошення про продаж у них апартаментів для проживання. Натомість ці багатоповерхівки проходять за документацією як «багатофункціональні приміщення». Крім того, є рішення суду про зупинку скандального будівництва, яке забудовник наразі ігнорує.

Апартаменти «Fores Park» збудують за кілька кілометрів від Грибовицького сміттєзвалища

19 людей купили квартири в центрі Львова у шахраїв

Депутата на Львівщині взяли під варту: погорів на хабарі

У Львові затримали квартирного злодія: що поцупив

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів