Семеро мешканців Львівської громади відзначають у лютому сто і більше років

12:59 6 лютого 2023 р.

Фото до новини

Одна панянка відзначатиме столітній ювілей, дві львів’янки – святкуватимуть 101-й день народження, ще одній панянці виповниться 102 роки, одному львів’янину – 103 роки.

У Львові продовжують традицію вітати довгожителів нашої громади, які відсвяткували 100 і більше років. Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com

Цього місяця семеро панів та панянок святкуватимуть свої уродини. Одна панянка відзначатиме столітній ювілей, дві львів’янки – святкуватимуть 101-й день народження, ще одній панянці виповниться 102 роки, одному львів’янину – 103 роки. А дві лютневі уродинниці прийматимуть вітання з нагоди 105-ліття: святкуватимуть обидві пані день народження в один день.

Зокрема, першою цього місяця свій день народження уже відзначила Зоя Тихонова: днями їй виповнилось 100 років. У пані Зої – чудова родина: двоє дітей, п’ятеро онуків та 13 правнуків. Усі вони її бережуть і дуже люблять. А один із онуків, який захищає Україну на передовій, подарував своїй бабусі 100 троянд.

Представники управління соціального захисту ЛМР також відвідали уродинницю, від імені громади Львова привітали її та вручили від міста матеріальну допомогу в розмірі 5 тисяч гривень, пам'ятну монету та вітальний лист від імені міського голови.

Зауважимо, що усіх ювілярів, як і щороку, від імені громади вітають представники міської влади. Традиційно тим довгожителям, які відзначають сто років, на день народження з бюджету надають одноразову матеріальну допомогу в розмірі 5 тисяч гривень, пам'ятну монету та вітальний лист від міського голови. Усім же, хто святкує 101 та більше років, – 5 тисяч гривень. Традиція привітання довгожителів у Львові існує вже 15 років.

Загалом у 2022 році на виплати одноразової допомоги для львів’ян-довгожителів у бюджеті передбачили 280 тисяч грн.

У Трускавці помер довгожитель-пожежник

Столітнім у Львівській МТГ дають по 5 тис грн: таких більше пів сотні

Львів'янка на святкування свого столітнього ювілею отримала 5 тис грн і пам'ятну монету

Львів’янин Григорій Агапеєв відсвяткував свій 101-й день народження

100 і більше років відзначили в лютому четверо львів’ян-довгожителів

Найстаршому мешканцеві Львова цього року виповнюється 104 роки

У жовтні виповнилося по сто років трьом львів’янам

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів