Митрополит Євстратій повідомив про ставлення ПЦУ до календарної реформи в УГКЦ

23:57 6 лютого 2023 р.

Фото до новини

Перехід на новоюліанський календар у ПЦУ також відбудеться, але він не буде примусовим для всіх і одномоментним.

Митрополит Білоцерківський Євстратій, який є заступником керівника Управління зовнішніх церковних зв’язків Православної церкви України, інформує Dailylviv.com, написав сьогодні у ФБ: "У зв’язку з рішенням УГКЦ щодо календаря мав би нагадати, що Синод ПЦУ вже ухвалив рішення, що громади, які бажають перейти на новий стиль - можуть це зробити за відповідною процедурою.

Також питання про загальну календарну реформу винесене на розгляд  який збереться в травні.

До 1 вересня, коли починається новий церковний рік, час ще є. На мою думку, як одного з членів Архієрейського Собору, є всі аргументи та підстави прийняти позитивне рішення, одночасно забезпечивши можливість громадам, які цього бажають, зберегти попередню календарну традицію.

Бо досвід реформ в минулому свідчить: проблеми виникають там, де реформа впроваджується «в одну мить», без підготовки, «згори» та без можливості альтернативи для тих, хто не готовий до її сприйняття.

Дотепер наша Церква діяла в дусі протилежному: поступовість, обмірковування всіх аргументів, надання альтернативи. Впевнений, що саме такий шлях - найкращий".

Історичне рішення: УГКЦ в Україні переходить на новий календар. Як святкуватимемо

Різдво - 25 грудня: у Львові за 43 секунди пояснили, чому треба відмовитися від московського православного календаря (відео)

Сім питань навколо святкування Різдва в Україні

У Львові людей у потребі запрошують на Різдвяну трапезу

Греко-католики починають святкувати Різдво 25-го грудня

У Львові обговорять єдину дату святкування Різдва

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів