Меморіал пам’яті Героїв Небесної Сотні у Львові готовий на 65%

12:35 24 липня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Міський голова Львова Андрій Садовий провів робочу нараду на місці будівництва Меморіалу пам’яті Героїв Небесної Сотні на вулицях Кривоноса й Замковій.

Про це повідомили в середу, 24 липня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Станом на зараз виконано 65% робіт: підрядник доробляє сходи, замощує бруківкою площадку перед стелою, триває підготовка до встановлення огорожі на оглядових майданчиках, також завершується будівництво підпірної стіни вздовж вул. Кривоноса і тривають роботи зі встановлення система освітлення. З бюджету міста на виконання робіт вже скеровано близько дев’яти мільйонів гривень».

Начальник управління архітектури та урбаністики Юліан Чаплінський доповів: «Всі роботи йдуть до завершення. До 24 серпня встигають зробити велодоріжку. Тут є два входи, робимо пішохідний захід по алеї. Перила вже готові на виробництві. Школярі попри меморіал зможуть пройти до школи. Тут дуже потужна консоль, людей може поміститись багато. Найкращий вид на панораму Львова буде на третьому оглядовому майданчику».

«Стіну біля школи планують завершити за два тижні. Львівська міськрада звернеться до управління ДСНС з проханням відновити фасад та черепицю тих будівель, які виходять на Меморіал», – поінформували також у ЛМР.

Юліан Чаплінський також повідомив: «За тиждень будуть готові документи з експертизи».

«Проектом передбачена повна заміна підпірної стінки. Під час наради було обговорено питання щодо будівництва моста», – розповіли також у ЛМР.
«Ширина моста буде чотири метри. Пандус виходить в бік парку під пагорб, щоб був менший ухил, і люди на візочках могли виїхати. Також будуть сходи вбік алеї», – доповів один з авторів проекту – архітектор Андрій Лесюк.

«У другій черзі проекту будівництва моста передбачена заміна опор», — зазначив Андрій Лесюк.

«Заступник директора комунального підприємства «Зелений Львів» Андрій Шульський розповів, що станом на зараз 65% робіт є виконано, а до 23 серпня основний масив роботи на Меморіалі буде виконано. Зараз підрядник доробляє сходи, замощує бруківкою площадку перед стелою, йде підготовка до встановлення огорожі на оглядових майданчиках.

Андрій Шульський також повідомив: «Зараз ми завершуємо будівництво підпірної стіни вздовж вулиці Кривоноса. І монтується система освітлення, додатково підрядник облаштовує велодоріжку. Благоустрій та озеленення території ми робитимемо восени. У серпні ж ми основні роботи закінчимо».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів