Зі Львова до Варшави потягом через Брюховичі і Рава-Руську

02:25 17 січня 2023 р.

Фото до новини

Новий залізничний маршрут може стати найкоротшим і найшвидшим шляхом зі Львівщини до столиці Польщі.

Про це повідомила пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Під час учорашньої зустрічі у Львові начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький і віцемаршалок Люблінського Воєводства Республіки Польща Збігнєв Войцеховський обговорили актуальні питання транскордонного співробітництва, а також реалізацію перспективних для обох країн проєктів у міграційних та екологічних сферах.

«Перший етап робіт на переході Рава-Руська – Гребенне нам вдалося закінчити. Цьогоріч ми плануємо розпочати роботи з прокладання колії від Рави-Руської до залізничної станції у Брюховичах. Надалі цей маршрут повинен сполучати залізницею Львів та Варшаву для пасажирських перевезень між обома країнами. У разі відновлення колії Гребенне – Рава-Руська може стати найшвидшим залізничним сполученням зі Львівщини до Варшави», – зазначив Максим Козицький.

Збігнєв Войцеховський погодився, що проєкт розвитку пункту пропуску Рава-Руська – Хребенне є надзвичайно важливим і перспективним для обох країн.

«Його реалізація дасть змогу покращити економічну співпрацю між нашими країнами, а також розвинути наявні логістичні зв'язки. Також важливо створити ByPass-перехід для пришвидшення руху товарів та вантажів між Польщею та Україною. Ми робимо все можливе для безперебійного руху між обома країнами, щоб економіка України працювала попри блокади морської інфраструктури та портів. Я бажаю вам якнайшвидшої перемоги та такого жаданого миру, якого бажає ввесь польський братній народ», – наголосив віцемаршалок.

Між Львовом і Варшавою пропонують прокласти вузькоколійну залізницю

Європейська вузькоколійка від Рава-Руської до Львова коштуватиме 50 мільйонів євро

Укрзалізниця замінить старі радянські локомотиви на нові французькі

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів