Зі Львова в Дніпро і назад: найпопулярніший залізничний маршрут перевезень автомобілів

13:30 10 лютого 2022 р.

Фото до новини

За цим маршрутом було відправлено 48,6% від загальної кількості автівок, перевезених залізницею у 2021 році.

АТ «Укрзалізниця» у 2021 році перевезло вагонами-автомобілевозами 3298 автомобілів. Це на 129% більше, ніж у 2020 році, коли було перевезено лише 1443 автомобілі. Про це повідомила Укрзалізниця, пише Dailylviv.com

Найпопулярніший напрямок, за яким пасажири перевозять свої автівки - це маршрут Львів - Дніпро і зворотно. Ним було відправлено 48,6% від загальної кількості автівок, перевезених у 2021 році.

У 2022 році вагони-автомобілевози курсують у складі п’яти поїздів за маршрутами Одеса - Львів, Львів - Харків, Дніпро - Львів, Київ - Львів та Харків - Львів. За один рейс вагон-автомобілевоз може перевезти від 4 до 8 автівок, залежно від габаритів: обмеження по висоті автомобіля складає 1,7 метра. Загальна вантажомісткість одного такого вагона – 12 тонн.

З початку 2022 року АТ «Укрзалізниця» перевезло вже 300 автівок.

Спеціальний вагон-автомобілевоз можна включити в склад поїзда за попереднім замовленням. Наразі АТ «Укрзалізниця» працює над впровадженням порталу замовлень сервісних послуг, на якому вже доступне онлайн-замовлення групових перевезень та бронювання місця в UZ Lounge на Центральному залізничному вокзалі Києва. Розширення спектру онлайн-послуг, включно з можливістю онлайн-замовлень вагонів-автомобілевозів, планується в першому кварталі цього року.

Три вагони дизель-потяга їхатимуть зі Львова до Коломиї більше 6 годин: через Тернопіль і Чернівці

У березні зерновози залізниці коштуватимуть на 100 грн дорожче

Суд зобов'язав Укрзалізницю заплатити понад 150 тис грн за вирубування дерев на Львівщині

Укрзалізниця замінить старі радянські локомотиви на нові французькі

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів