Житлові субсидії і пільги населенню відтепер виплачуватиме ПФУ

09:51 3 жовтня 2022 р.

Фото до новини

За рішенням Уряду розпочинається поетапна передача функцій адміністрування житлових субсидій і пільг Пенсійному фонду України.

Уже з жовтня Пенсійний фонд здійснює виплату населенню житлових субсидій і пільг, призначених органами соціального захисту. Виплати будуть проводитись незалежно від того, чи є субсидіант або пільговик пенсіонером, чи ні. Про це повідомило Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області, пише Dailylviv.com

До 1 грудня 2022 року порядок звернення за призначенням субсидій і механізм призначення житлових субсидій та пільг не змінюється. Всі дані для виплат надійдуть до Фонду в електронному вигляді.

3 1 грудня заяви для призначення субсидій прийматимуть органи Пенсійного фонду України, які працюють за принципом екстериторіальності, у тому числі у разі надіслання їх поштою або в електронній формі (через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України, мобільний додаток Пенсійного фонду України, засобами Порталу Дія) незалежно від місця проживання.

Також заяви з необхідними документами для призначення субсидії у будь-який час прийматимуть у сільських, селищних, міських радах територіальної громади або військової адміністрації і ЦНАПах за зареєстрованим/задекларованим місцем проживання (орендарі, внутрішньо переміщені особи - за фактичним місцем проживання). 

Всі зазначені зміни дозволять забезпечити вчасність надання житлових субсидій в умовах опалювального сезону.

Житлова субсидія: як її отримати та які документи необхідні

За 340 грн боргу житлову субсидію і у Львові не призначать

10 тисяч гривень на місяць: максимальна субсидія для багатодітних родин і дитячих будинків сімейного типу

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів