Завтра у Херсон подадуть першу електроенергію: кого заживлять насамперед

18:55 25 листопада 2022 р.

Фото до новини

Енергетики «Херсонобленерго» відновлюють електропостачання у Херсоні.

Про це інформує Херсонська міська рада, пише Dailylviv.com.

"Ремонтні бригади «Херсонобленерго», що входить до групи компаній VS Energy, та колег-енергетиків інших компаній відразу після звільнення Херсону розпочали роботи з відновлення енергопостачання обласного центру, щоб якомога швидше повернути світло в будинки містян",- йдеться в повідомленні.

Голова правління «Херсонобленерго» Ігор Сафронов повідомив, що вже з 26 листопада та впродовж кількох діб планується провести тестове заживлення електромереж міста.

«Незважаючи на надскладну ситуацію, ми продовжуємо працювати. Наразі стан енергосистеми України складний, щойно нормалізується робота Південноукраїнської АЕС у оселях херсонців почне з’являтися електроенергія.

В подачі електроенергії будуть застосовні екстремальні обмеження, так як основні джерела енергоживлення зруйновані, працюватиме резервна лінія електропередач, яка має обмежену пропускну здатність. В першу чергу будуть заживлені об’єкти критичної інфраструктури – об’єкти водопостачання та медичні заклади. Тож просимо з розумінням поставитися до ситуації", - говорить голова правління.

За словами керівника товариства, енергетики Херсонщини та Одещини спільно ліквідовують наслідки ворожих обстрілів та руйнувань енергооб’єктів та обладнання. Ремонти проводять на лінії ПЛ-150кВ «Посад-Покровське – ХМПЗ». Введення в дію лінії електропередач дасть можливість відновити роботу водогону «Дніпро – Миколаїв», який забезпечує м. Миколаїв питною водою.

Разом з енергетиками «Херсонобленерго» в складних умовах та на повну потужність працюють колеги з «Кіровоградобленерго», «Чернівціобленерго», «Житомиробленерго» та «Рівнеобленерго», що входять до групи компаній VS Energy, щоб у найкоротші терміни відновити енергопостачання до домівок українців.

Херсон - у темряві: Росія зруйнувала всю енергосистему, - ДТЕК

Завдяки Польщі у Херсоні відновили українські телебачення і радіо

Росія підірвала 250-тонні трансформатори, які живили Херсонську і Миколаївську області (відео)

Росіяни підірвали лінії електропередач на Херсонщині, - ЗМІ (доповнено)

Підірвали вежі мобільного зв’язку: російські військові готують криваві провокації на Херсонщині

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів