Росія підірвала 250-тонні трансформатори, які живили Херсонську і Миколаївську області (відео)

01:33 15 листопада 2022 р.

Фото до новини

Енергетичний обʼєкт, який забезпечував енергоживлення всього правобережжя Херсонської області і значної частини Миколаївської області, практично знищений. Він більше не існує.

Про це повідомив голова правління ПрАТ «Національна енергетична компанія Укренерго» Володимир Кудрицький, пише Dailylviv.com.

За його словами, два автотрансформатори, кожен вагою 250 тонн, підірвані. Зал релейного захисту, компресорна, акумуляторна, що на думку терористів не зробили вибухи, додатково розстріляно і розтрощено. Кілька гектарів наслідків безсильної злоби окупантів перед втечею з правобережжя Херсонщини. Підла орда, яка вміє лише руйнувати. 

"Не зважаючи на це, Укренерго разом з ВЦА, ДСНС і обленерго вже опрацьовують схеми заживлення звільненої Херсонщини з сусідніх двох областей. Це не буде просто - сапери вже обстежують високовольтні лінії, які проходять вздовж територій, де ще зовсім недавно точилися тяжкі бої. Рівень замінованості там дуже високий. Працюємо обережно, але не втрачаємо жодної хвилини. Більша частина звільненої Херсонщини без світла з 6 листопада. Робимо все можливе, щоб за обраними резервними схемами заживити людей якнайшвидше",- зазначив Кудрицький.

Він повідомив, що паралельно передано перелік необхідного обладнання для Херсонщини закордонним партнерам.

За словами Кудрицького, відгукнулися системні оператори Польщі і Франції. Обладнання вже прямує в Україну. 

Херсон - у темряві: Росія зруйнувала всю енергосистему, - ДТЕК

Росіяни підірвали лінії електропередач на Херсонщині, - ЗМІ (доповнено)

Підірвали вежі мобільного зв’язку: російські військові готують криваві провокації на Херсонщині

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів