Заарештованими активами Моршинської управлятимуть Карпатські мінеральні води

17:55 13 березня 2023 р.

Фото до новини

Управителем арештованих корпоративних прав групи IDS Ukraine, до якої належить «Моршинська», обрано ТОВ «Карпатські мінеральні води».

Про це повідомляє Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), пише Dailylviv.com.

АРМА визначило переможця конкурсу з відбору управителя для арештованих активів виробників та реалізаторів мінеральних вод, зокрема «Моршинської». Перемогу у відборі отримало ТОВ «Карпатські мінеральні води», - йдеться в повідомленні.

Наголошують, що компанія-управитель є національним виробником мінеральних вод і безалкогольних напоїв, зокрема виробляє природну столову воду під торговою маркою «Карпатська джерельна» та працює на українському ринку понад 15 років.

Після проведення оцінки арештованих корпоративних прав з переможцем конкурсу буде укладено договір управління.

Як повідомлялось, у червні 2022 року правоохоронні органи арештували корпоративні права IDS Ukraine (компанії-власника торгової марки “Моршинська”), які у листопаді 2022 року, були передані до Агентство з розшуку та менеджменту активів. 10 лютого 2023 року агентство оголосило про приймання документів на конкурс з пошуку управителя для перелічених активів.

IDS Ukraine – група компаній, заснована у 1996 році, володіє торговими марками "Моршинська", "Миргородська", "Аляска" та "Аква Лайф".

Кінцевим бенефіціаром групи компаній є російський олігарх, уродженець Львова, Михайло Фрідман.

БЕБ заявляло, що з компанії, яка займалась випуском мінеральної води, власник намагався вивести незаконним шляхом близько 53,4 мільйона гривень. Для цього він планував укласти фіктивні угоди, щоб отримані кошти вивести з під санкцій, які накладені на певних громадян рф у зв'язку з нападом цієї країни на Україну.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів