З 1 січня температурного коефіцієнту в платіжках за газ немає. Його включили у вартість доставки

20:52 14 лютого 2021 р.

Фото до новини

З 1 січня коефіцієнти приведення до стандартних умов ( "температурні коефіцієнти") при визначенні обсягу спожитого газу не відображаються в квитанціях, проте багато споживачів нарікають на те, що вони включені у вартість розподілу (доставки).

Про це свідчать коментарі під одним з постів 104.ua, інформує Хвиля, пише Dailylviv.

Одна з споживачів газу запитала, чому в січневій платіжці відсутні "температурні коефіцієнти" і отримала відповідь від 104.ua.

"З 1 січня 2021 коефіцієнти приведення до стандартних умов не застосовуються при визначенні обсягу спожитого газу. З вказаної дати вартість обсягів приведення газу до стандартних умов для побутових споживачів врахована в тарифі Оператора ГРМ. Тому коефіцієнти будуть відсутні в квитанціях за січень", - сказано в відповіді.

 
Однак дехто негативно сприйняв це нововведення.

"Вони свого не подарують, як мінімум уже додали до розподілу, а це цілий рік, незалежно від споживання. А далі слежте за «руками»!", "Не прибрали, а врахували в ціну за транспортування (доставку) і ціна в нашій області виросла с 1,188 до 2,016 грн / м.куб., а це майже у два рази підвищилась", — написали люди в коментарях.

Нацкомісія вперше анулювала ліцензію за зловживання на ринку природного газу
 
 
 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів