Нацкомісія вперше анулювала ліцензію за зловживання на ринку природного газу

19:37 12 лютого 2021 р.

Фото до новини

12.02.2021 під час свого чергового засідання НКРЕКП прийняла рішення, щодо анулювання ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу ліцензіату, переважна більшість споживачів якого перебуває в Мелітополі.

Про це інформує НКРЕКП, пише DailyLviv.

Це рішення було ухвалене у відповідь на системне порушення ліцензіатом вимог законодавства та Ліцензійних умов з постачання природного газу.

Зокрема, за результатами позапланової перевірки було встановлено, що ліцензіат без отримання заяв-приєднання до договору постачання природного газу включав  до свого реєстру побутових споживачів, оператором газорозподільних систем яких є інший постачальник газу.

«За результатами перевірки було виявлене грубе порушення ліцензійних умов. На прикладі цієї компанії всі інші ліцензіати повинні розуміти, що ринок природного газу створений і всі реформи відбуваються для запровадження конкуренції на ринку і вільного вибору постачальника. Тому такі дії, що спричинили примусовий перехід споживача, є неприпустимими. В подальшому Комісія буде також анулювати ліцензії в разі грубих порушень ліцензійних умов», - зазначила Член НКРЕКП Оксана Кривенко.  

Споживачі, що до 1.03.2021  не встигнуть обрати нового постачальника природного газу, автоматично перейдуть на обслуговування до постачальника «останньої надії» і будуть забезпечені природним газом за ціною, яка не вище за граничну встановлену Кабінетом Міністром України.

На Львівщині - сутичка між мешканцями і АТ Львівгаз. Утрутилася поліція

Держаудит виявив на Львівщині необлікованого газу на мільярди грн

"Націоналізація" газотранспортних мереж: які правові підстави

Кабмін планує укрупнення облгазів, а також запровадження в них тимчасових адміністрацій

У Львівській облраді хочуть передати газотранспортні мережі у власність громад

 Компанія Фірташа вимагає компенсації за газовий тариф 6,99 грн і вільного доступу до запасів Укргазвидобування

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів