З 1 квітня електроенергія ще не подорожчає. Перенесли на 1 травня?

14:11 24 березня 2021 р.

Фото до новини

Кабінет Міністрів вирішив зберегти ціну на електроенергію для населення з 1 квітня на колишньому рівні. Ціна становитиме 1,68 гривень. Міненерго каже, що це - на місяць.

Про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 24 березня, яке транслювалося на Youtube, повідомляє РБК-Україна.

"Сьогодні ми приймаємо рішення, що ціна на електроенергію для населення залишається без змін, тобто 1,68 гривень кВт", - сказав він.

"У той же час ми дозволили "Енергоатому" повноцінно працювати на ринку, що дасть компанії можливість отримувати необхідні кошти", - додав він.

Як повідомляв DailyLviv, постанова Кабінету Міністрів про скасування пільгового тарифу перші 100 кВт на рівні 90 копійок за 1 кВт набрала чинності від 1 січня. Нові тарифи на електроенергію для населення діятимуть до 31 березня 2021 року.

Крім того, для споживачів з електроопаленням скасована норма, за якою в період з 1 жовтня lо 30 квітня при споживанні до 3000 кВт електроенергії на місяць вони платили за тарифом 90 коп./кВт, а за обсяг понад 3000 кВт - 1,68 грн/кВт.

Кабінет Міністрів України 1 лютого встановив порядок надання компенсації деяким категоріям споживачів електричної енергії. Компенсація у розмірі 1,4 млрд гривень надходитиме на рахунки постачальників електроенергії. Здебільшого це домогосподарства з електроопаленням.

Тим часом Міненерго повідомило, що за його ініціативою Уряд продовжив дію механізму покладення спеціальних обов'язків (ПСО) для побутових споживачів на ринку електроенергії на один місяць. Відповідну постанову сьогодні прийнято на засіданні Кабінету Міністрів. Відтак, тариф на електроенергію для населення залишається на рівні 1,68 грн за КВт. год.

Антимонопольний комітет наклав торік найбільші штрафи на компанії Фірташа і Ахметова

Усі державні контролери досі приховують від населення небезпечну продукцію на ринку

Що робити, якщо не можеш сплачувати кредит

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів