Усі державні контролери досі приховують від населення небезпечну продукцію на ринку

13:06 24 березня 2021 р.

Фото до новини

Лише недавно у тестовому режимі почав працювати сайт Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України про небезпечну нехарчову продукцію, виявлену на ринку. З одинадцяти категорій такої продукції перші записи є тільки у трьох.

Значно більше інформації про небезпечну продукцію є у розділі виробників з Європейського Союзу, оскільки там дбають про контроль і публічне поширення інформації, в тому числі й для українського споживача. 

А всю неєвропейську продукцію в Україні класифікували за одинадцятьма категоріями, пише Dailylviv: Дитячі товари, Паливо, Медичні вироби, Мийні засоби, Піротехнічні вироби, Промислові вироби та обладнання, Засоби вимірювальної техніки, Інше, Будівельні вироби та матеріали, Транспортні засоби та запчастини. 

У категорії "Дитячі товари" до небезпечних зараховані поки що лише вироблені в Китаї три іграшки: магнітний конструктор-головоломка «Неокуб», фотоапарат, оптичний прилад ТМ "Lida".

У категорії "Медичні вироби": два стерилізатори парові СП ГК–100 та СП ВК–75 виробництва ТОВ «Полтавський завод медичного обладнання та інструментів», одноразовий комплект для апаратного плазмаферезу харківського ТОВ «Лікомед».

Найбільше небезпечної продукції вже виявлено у категорії "Електричне та електронне обладнання": електрогрілка універсальна ТМ «SHINE» українського виробника ФОП Ровнягін С.В, світильник ТМ «Декора» київського ТОВ «Лампада», китайські інфрачервоний обігрівач в комплекті зі стійкою ТМ «ERGO», масляний радіатор ТМ «WETAIR», масляний обігрівач ТМ «ERGO», парова праска ТМ «DELFA» DS-105, світильник побутовий ТМ «Світ», чайник електричний ТМ «DELFA» 3200Х, вентилятор ТМ «SATURN», плита електрична ТМ «GRUNHELM», гірлянди електричні 2019NG004, 2019NG005, 2019NG006, RICE LIGHTS, подовжувач з гнучким блоком п'яти розеток HD0860, польська електроплитка настільна ТМ «ESPERANZA», нічник LED ТМ "Lumano" Зірка (Місяць) і кип’ятильник електричний арт. ЭП-07/220 невідомих виробників. 

В усіх інших розділах небезпечна продукція досі ще не виявлена. 

За законом така продукція повинна бути вилучена з продажу (обігу) в усій країні. 

Держекоінспекція України пообіцяла невдовзі заповнити прогалину у категорії "Пальне" (не "Паливо", як помилково написано на тестовому сайті), оприлюднивши дані про якість пального і мастильних матеріалів на різних АЗС в Україні. Найближчим часом Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства забезпечить ліцензію на користування цим програмним продуктом для працівників ДЕІ за допомогою персонального ЕЦП. Після цього відповідна інформація про порушення на АЗС та АЗГС буде доступна для громадян за посиланням http://uvaga.gov.ua/uk/Main/Category/Category», - пояснив голова Держекоінспекції України Андрій Мальований. Лише у січні-лютому 2021 року ДЕІ винесла 193 рішення про приведення паливно-мастильної продукції до встановлених вимог, за невиконання яких наклала 2,6 мільйона гривень штрафних санкцій.

Антимонопольний комітет наклав торік найбільші штрафи на компанії Фірташа і Ахметова

Розмитнювати автомобілі українці зможуть у смартфоні

Бізнес на перепродажу китайських товарів: що обрати та де замовити доставку

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів