У 2021 році для населення подорожчали газ, електроенергія і тепло

19:14 1 січня 2021 р.

Фото до новини

З 1 січня суттєво зростають тарифи на газ і електроенергію для населення.

Раніше споживачі, які щомісячно використовували до 100 кВт на годину, сплачували за тарифом 90 копійок за кожен кіловат. Хто споживав більше, платив по 1,68 грн. Відтепер усі платитимуть по 1,68 грн/кВт год - незалежно від споживання. Про це нагадує BBC-Україна, пише DailyLviv.

З 1 січня населенню доведеться більше платити і за газ.

"Нафтогаз" підвищує вартість палива у своєму місячному тарифі на січень до 7,22 грн за кубометр. У грудні його ціна була 6,33 грн. В Україні діє ринок газу і у більшості інших постачальників ціни ще вищі. Проте це не кінцева вартість газу, адже після реформи потрібно окремо платити за користування мережами і доставку палива.

З 1 січня у більшості компаній, що доставляють газ до споживачів, також здорожчає ця послуга. 

Тож загалом із січня середня вартість газу з урахуванням доставки складатиме не менше 8-9 гривень за кубометр.

У "Нафтогазу" також діє тариф "річний"і у його межах вартість газу не зросте, а ось ціна доставки все ж підвищиться. Також здорожчає вартість централізованого опалення.

У грудні 2020 року гуртова ціна на природний газ для виробників теплової енергії, який постачає "Нафтогаз", зросла до 6103,1 грн за тисячу кубів з 5375,37 грн (без урахування ПДВ і витрат на транспортування газу магістральними і розподільними трубопроводами). Ця ціна вплине на вартість опалення у січні 2021 року.

Виробники тепла залишаються єдиними учасниками ринку газу, ціна для яких є регульованою. А до серпня 2020 року за регульованою ціною газ також продавали і населенню.

В Україні стає дорожче курити, пити і закушувати - на підвищену мінімальну зарплату

Мер Львова матиме зарплату, надбавки, матеріальну допомогу. Рада все схвалила

Львітеплоенерего промовчав про збільшення тарифів у 2021 році

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів