Львітеплоенерего промовчав про збільшення тарифів у 2021 році

14:41 26 грудня 2020 р.

Фото до новини

Нагадала львів'янам про це Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг.

Відкрите обговорення щодо коригування тарифів ЛМКП «Львівтеплоенерго» на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання, на послугу з постачання теплової енергії та послугу на постачання гарячої води для потреб усіх категорій споживачів мало відбутися 18 грудня 2020 року. Однак про його результати на сайті ЛМКП «Львівтеплоенерго» досі нічого не повідомлено, пише DailyLviv.

Нагадаємо, що за розпорядженням міського голови Львова Андрія Садового №355  від 7 вересня 2020 року з бюджету розвитку Львова майже 10,6 млн грн було внесено до статутного капіталу ЛМКП "Львівтеплоенерго".

Згідно з повідомленням Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), тарифи збільшать для 23 виробників тепла - на 5-49%. Зокрема, для споживачів "Львівтеплоенерго" (ТЕЦ-1) - на 18,7%. Для порівняння тепло з нового року подорожчає для "Київтеплоенерго" - на 9,8%, "Одеської ТЕЦ" - на 13,8%, "Миколаївської ТЕЦ" - на 18,4%, "Сумитеплоенерго" - на 25%, "Хмельницьктеплокомуненерго" - на 29,3%, "Білоцерківської теплоелектроцентралі"- на 33,2%.

Середньозважений тариф на тепло для 23 компаній склав 1121,71 грн/Гкал. 

Найвищий тариф затверджено для "Сєвєродонецької ТЕЦ" -1471,54 грн/Гкал, найнижчий - для "ДВ Нафтогазовидобувна компанія" (653,99 грн/Гкал). 

НКРЕКП обгрунтовує зростання тарифів необхідністю підвищення фонду оплати праці, подорожчанням паливно-енергетичних ресурсів, збільшенням витрат на послуги розподілу природного газу та інших складових.

Зі 1644 підприємств теплокомуненерго тільки 26 - ліцензіати НКРЕКП, всі інші (98%) підпорядковані органам місцевого самоврядування, тобто їм тарифи затверджує місцева влада. І більшість таких виробників тепла також планують наступного року підвищити ціни. 

Перевізники на 20% підняли тарифи на приміських маршрутах Львівщини: списують на карантин

З 1 липня Львівгаз підвищить тариф на доставку газу

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів