З 1 липня Львівгаз підвищить тариф на доставку газу

18:21 29 червня 2020 р.

Фото до новини

У найбільшого оператора Львівської області – ПАТ «Львівгаз» – доставка газу подорожчає до 1,18 грн/м3 з ПДВ.

Із 1 липня відбудеться друга фаза підвищення тарифів за розподіл газу. Вартість доставки палива в платіжках в середньому зросте на 9,4%.

Хоча раніше тарифи з липня планували збільшити одразу на 20%. Однак 24 червня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП)? внесла зміни до свого торішнього рішення, яким встановлювала нові тарифи на розподіл газу.

Через суттєве зниження ціни на газ (виробничі втрати і витрати газу займають значну частку в тарифі на розподіл), регулятор переглянув розмір підвищення тарифів.

Тариф «Львівгазу» з 1 липня становитиме 1,18 грн/м3 з ПДВ.

Планово збільшиться вартість доставки ще у двох львіських операторів –«Новороздільського державного гірничо-хімічного підприємства «Сірка» - до 1,82 грн/м3 та ТОВ «Спектргаз»  - до 3,27 грн/м3 з ПДВ.

Узагалі не зміниться тариф для Київгазу, Донецькоблгазу, Коростишівгазу, Кременчукгазу, Тернопільміськгазу і Харківміськгазу.

Про це повідомила ГазПравда.

Щоденний Львів повідомляв, що у ПАТ "Львівгаз" - новий голова правління.

Нагадаємо, шо з 1 липня споживач газу зможе змінювати постачальника буквально в один клік: потрібно відправити новому постачальнику заяву-приєднання. Все інше за споживача зробить новий постачальник за допомогою сучасних інформаційних технологій. Саме для цього регулятор дає час до 1 липня — щоб оператор ГТС налаштував роботу своєї інформаційної платформи. Вічне яблуко розбрату — борг перед попереднім постачальником — не має заважати переходу до нового. З новими правилами ви зможете змінити постачальника хоч за три дні.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів