Укртрансгаз у листуванні з львівським депутатом підтвердив нестачу газу на опалювальний сезон

08:57 7 грудня 2021 р.

Фото до новини

За листопад Україна використала 2 млрд. кубометрів природного газу. Якщо далі його витрачатимуть такими темпами, на зиму нам його не вистачить, відтак про теплі батареї і гарячу воду доведеться лише мріяти.

Про це повідомив депутат Львівської облради та її колишній очільник Олександр Ганущин під час свого звіту у Львівському пресклубі, пише Dailylviv. com. За його словами, переведення ТЕСів і ТЕЦів з вугілля на газ ставить під загрозу опалювальний сезон. 

- Сьогодні головний виклик потрохи зміщується від забезпечення газом по фіксованій ціні для населення і для теплокомуненерго в іншу площину: чи буде взагалі у нас необхідний об’єм газу на зиму, – сказав Олександр Ганущин. –  Моя відповідь –  ні. Якщо ви подивитесь статистику, то переконаєтесь, що ми всі разом у державі за місяць (економіка, промисловість, звичайні споживачі) «з’їли» лише за листопад два мільярди кубометрів газу. Це дуже багато. Новий виклик бачу у закупівлі нових об’ємів газу, які дозволять втримати постачання населенню, теплокомунам, а також ТЕС і ТЕЦ – оскільки значну їхню частину переводять на газ, бо маємо нестачу вугілля. Розмови про те, що ситуація з вугіллям покращиться, не викликають у мене довіри. Сім закуплених танкерів вугілля – це мізер для зимового періоду. Висновок один: якщо газ і надалі поступатиме на ТЕСи і ТЕЦи такими темпами, як у листопаді, то у нас серйозна проблема із його об’ємами. Я провів власні розрахунки, крім того, переписувався з керівництвом «Укртрансгазу». Вони підтверджують – так, є нестача самого об’єму, і це серйозна проблема. Все інше: ціноутворення, стримування росту цін для населення, списання чи несписання боргів – питання другорядні. 

Олександр Ганущин нагадав, що 9 листопада Львівська обласна рада визнала неефективною та неоперативною роботу органів центральної виконавчої влади і НАК "Нафтогаз" щодо запобігання підвищенню цін на газ та тепло у частині домовленостей, передбачених Меморандумом про взаєморозуміння з врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та сфері постачання гарячої води в опалювальному сезоні 2021/2022. 

- При цьому ми ледь-ледь «нашкребли» необхідні голоси, - зазначив депутат. – І це, до речі, яскраве свідчення того, як у нас в обласній раді «переймаються» господарськими питаннями і проблемами опалювального сезону зокрема, керуючись оціночно-політичними мотивами. 

Велике будівництво на Львівщині припиниться 2023 року – Ганущин

Ексголова Львівоблради Ганущин пророкує кінець коаліції ЄС і Слуги народу у 2022 році

Голова облради імітує діяльність, а її доручення голові ОДА, головам рад і громад не працюють, - ексголова (відео)

Ексголова Львівоблради Олександр Ганущин про впливи у політиці

Не порівняти вплив Дубневичів на облраду попереднього скликання з впливом Винниківської тютюнової фабрики - на теперішню,- ексголова (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів