У західній Україні з’являються нові категорії покупців нерухомості

11:16 5 вересня 2022 р.

Фото до новини

У західних областях України з’являються нові категорії покупців нерухомості, що безпосередньо матиме вплив на відновлення ринку.

Про це повідомив депутат Львівської міської ради, який займається будівництвом, Назарій Бербекапише Dailylviv.com.

За його словами, це - тимчасово переміщенні особи, які прожили довший проміжок часу в нових для себе містах, адаптувались, зрозуміли що їм комфортно, вони готові продовжувати життя саме тут і мають на це відповідний ресурс;

"До слова, припущення, що в перші місяці війни в західних областях скуплять всю нерухомість, виявились невиправданими. Відчувався ситуативний зріст попиту на купівлю й оренду житла протягом перших двох-трьох місяців, а далі знову спад",- наголосив Бербека.

Він перелічив три категорії покупців, які зацікавлені придбати нерухомість у Львові і в західній Україні.

Це - працівники компаній, які здійснили релокацію в західну Україну; інвестори, які хочуть мати житло на Західній Україні, через безпековий фактор; інвестори в нерухомість також змінять свій фокус інвестування в Західну Україну, через фактор безпеки – з ціллю отримати ліквідний актив та прибуток.

Назарій Бербека вважає, що в західних областях країни ринок нерухомості відновиться досить швидко, в Києві – також, після вирішення питання безпеки. В інших регіонах, особливо тих, що потерпають від обстрілів, питання відновлення ринку нерухомості залежатиме від впевненості людей, які там проживають у завтрашньому дні та (дуже важливо) підтримки з боку держави.

Інформаційну агенцію Дивись.інфо купив депутат Львівської міськради

У Львові немає тероргану ДІАМ, який би перевіряв рішення виконкому ЛМР про будівництво

Бербека, Князевич, Марчак і Пушинський будуватимуть в історичному ареалі Львова

У Львові відклали дозвіл на скандальне будівництво багатоповерхівки в історичному ареалі

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів