У західній Україні продають два спиртзаводи: ще 6 у черзі

12:15 4 вересня 2022 р.

Фото до новини

Згідно з недавніми законодавчими змінами ліцензії на виробництво спирту й інші види суміжної діяльності покупець цих підприємств зможе переоформити на себе.

Про це повідомила перший заступник голови Фонду державного майна України Ольга Батова, пише Dailylviv.com

19 і 20 вересня пройдуть торги за два об’єкти ДП “Укрспирт”:

- Кобиловолоцьке МПД ДП «Укрспирт» – 19 вересня за стартовою ціною 25,2 млн грн;

- Марилівське МПД ДП «Укрспирт» – 20 вересня за стартовою ціною 54,3 млн грн.

Також у вересні заплановано провести на Prozorro. Продажі аукціони ще щодо 6 спиртових активів, які вже готові до приватизації. Вони можуть стати новими виробничими майданчиками, в тому числі, для українського аграрного бізнесу з переробки зерна.

Ще близько 150 інших об’єктів, від рухомого і нерухомого майна до непрацюючих заводів, з’являться на аукціонах до кінця 2022 року. 

Кожен з них – це можливість для розвитку бізнесу, а отже – сплати податків, збереження і створення нових робочих місць.

Нагадаємо, що наприкінці липня уряд затвердив перелік з 420 державних підприємств, які віддадуть в управління Фонду держмайна для приватизації або ліквідації.

Великі надії покладають на гіганта спиртової галузі "Укрспирт". Вартість активів підприємства у 2020 році становила 1,2 млрд грн, дохід – 1,8 млрд грн.

Виробничі майданчики "Укрспирту" інвестиційно привабливі, бо працюють, мають комунікації і транспортну інфраструктуру. Тож вони можуть бути привабливими для бізнесу, що релокується з небезпечних регіонів.

Згідно з недавніми законодавчими змінами ліцензії на виробництво спирту й інші види суміжної діяльності покупець зможе переоформити на себе.

До війни ФДМ прогнозував, що продасть майно спиртових заводів ДП "Укрспирт" і концерну "Укрспирт" за майже 2 млрд грн. За даними "Prozorro.Продажі", кінцева вартість такого майна на аукціонах у 2021 році в середньому зростала вдвічі, найбільше – на 326%.

Наступним до приватизації буде Борщівське місце провадження діяльності та зберігання спирту ДП «Укрспирт», що також у Тернопільській області.

На Львівщині приватизували 17 об'єктів: що купили і за яку ціну

У Львові два о'бєкти потрапили під заборону приватизації. Перелік доповнюють

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів