У розблокованих пунктах пропуску нова проблема зустріла українських перевізників на рідній митниці

15:38 18 грудня 2023 р.

Фото до новини

Відсутність попередньої декларації стала підставою для відмови у пропуску автотранспортних засобів з вантажами в Україну.

Про це повідомила Асоціація міжнародних автомобільних перевізників України - АсМАП України, пише DailyLviv.com.

"Надійшла термінова інформація: у щойно розблокованих пунктах пропуску на кордонах України з країнами ЄС виникає загроза створення нових заторів, тепер уже через відсутність попередніх декларацій, передбачених Митним кодексом України, які є підставою для пропуску вантажів в Україну, - йдеться у повідомленні  АсМАП України. - На ранок 18 грудня тільки в МАПП «Ягодин» накопичилося понад 100 вантажних автомобілів з товарами з ЄС, які митниця не може пропустити всередину держави за відсутності попередніх декларацій, які подаються отримувачами товарів або уповноваженими особами. 

Просимо невідкладно зв’язатися з одержувачами вантажів (імпортерами, митними брокерами, логістами тощо) для термінового подання ними до митниці документів, які є підставою для пропуску товарів в Україну. 

Від вирішення цього питання залежить безперешкодний пропуск в Україну вантажних транспортних засобів, накопичених протягом блокади зі сторони суміжних країн".

Годину тому стало відомо, що польські перевізники знову заблокували проїзд вантажівок через «Дорогуськ – Ягодин».

А ще минулої суботи польські перевізники обіцяли 20 грудня припинити блокування усіх пунктів пропуску за однієї умови.

Нагадаємо, що з 6 листопада на польському боці прикордоння група проросійськи налаштованих польських перевізників розпочала блокування вантажних перевезень з Польщі в Україну. Ані Брюссель, ані Варшава, ані Київ не можуть нічого вдіяти зі страйкарями-саботажниками, які підривають економічну співпрацю Польщі і України, ЄС і України. Патова ситуація на кордоні загрожує також безпеці України, а відтак і Польщі. Частина українських водіїв вантажівок почала переїжджати кордон у Словаччині.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів