У районі Під Голоском будуть комунальні школа і дитсадок, - ЛМР

13:37 27 січня 2023 р.

Фото до новини

Виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив відповідні містобудівні умови та обмеження для ЛКП «Рембуд», яке зводитиме освітній комплекс в районі "Під Голоском".

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com

"Школа і садок будуть комунальними. А будуватимуть освітні заклади за проєктом львівських архітекторів Guess Line Architects, який обрали на Всеукраїнському відкритому архітектурному конкурсі.

Зараз виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив відповідні містобудівні умови та обмеження, а наступний крок - розроблення проєкту та власне реалізація», - повідомили у департаменті містобудування.

За інформацією департаменту, новозбудована школа вміщатиме 18 класів (450 учнів), дошкільний заклад розрахований на 70 місць. На території освітнього комплексу облаштують спортивну зону з різними майданчиками, басейн та укриття.

Укриття буде відокремлене від решти підземних приміщень і відповідатиме усім стандартам безпеки. З опаленням, санвузлами, рукомийниками, щонайменше двома виходами тощо.

Ділянка, на якій збудують освітній комплекс, межує із парком. Тож спортивними майданчиками у позаурочний час зможуть користуватись усі мешканці району. А простора рекреаційна площа перед школою стане комфортним громадським простором.

Будівля дошкільного закладу умовно поділена на два блоки - для перебування дітей та адміністративний. Для малечі на території комплексу спроєктоване дитяче містечко з дивацькими спорудами, перешкодами, місточками та іншими атракціями. Крізь яр, що проходить вздовж ділянки, тече невеликий потічок, що розділяє містечко на різні острівці, оточені зеленою зоною.

У Львові перший забудовник спорудить школу, щоб привабити мешканців до свого житла

Мікрорайону Під Голоском у Львові бракує 3,5 тис місць у школах і майже 1 тис - у дитячих садках, - петиція

У Львові збудують шкільний корпус за методом 3D-друку: принтер уже везуть з-за кордону

Львів заблокував приватне будівництво у Брюховичах на території недобудованої школи

На вулиці Тракт Глинянський збудують приватну школу з двоповерховим басейном - ЛМР

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів