У Польщі будуватимуть атомну електростанцію

07:55 13 вересня 2022 р.

Фото до новини

Польща отримала від американців пропозицію будувати атомну енергетику.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Під час зустрічі з послом США та президентом Westinghouse Polska Мірославом Коваліком міністр клімату та навколишнього середовища Анна Москова отримала детальну доповідь на цю тему.

Документ під назвою «Концептуальний та виконавчий звіт про співпрацю у сфері цивільної ядерної енергетики» розроблявся протягом 18 місяців, і його подання знаменує собою завершення першого етапу імплементації польсько-американської угоди від жовтня 2020 року.

Проведене дослідження стосувався адаптації американських ядерних технологій до очікувань польської ядерної енергетичної програми та польських атомних електростанцій, а також витрат на весь проект. Звіт був схвалений двостороннім комітетом, у тому числі міністром енергетики США та польським заступником міністра клімату та навколишнього середовища.

Американці хочуть побудувати 6 реакторів у Польщі. Будівництво першого триватиме між 2026 і 2033 роками. Останній реактор планується запустити в 2043 році. Міністр Анна Москва повідомила, що уряд має один місяць, щоб ухвалити рішення щодо пропозиції. Також на даному етапі тримається в таємниці вартість будівництва першої польської АЕС.

Україна зробить один єдиний виняток і лише для Польщі, - Зеленський

Хмельницький з'єднають з Ряшевом енергомостом

Усі українські АЕС переходять до Паризького центру: прощавай Москва

Як Польща готується до відбудови України

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів