У Нотаріальній палаті спростували інформацію Тіщенка про продаж квартир з військовим квитком

12:27 23 листопада 2022 р.

Фото до новини

Така вимога, як подання нотаріусу документів про військовий облік для вчинення нотаріальної дії, відсутня у законодавстві.

Про це повідомила Судово-юридична газета, пише Dailylviv.com.

У Нотаріальній палаті спростували інформацію, що для продажу квартири потрібен військовий квиток, про що раніше сказав в інтерв'ю ТСН.ua  начальник Львівського обласного центра комплектування полковник Олександр Тіщенко

Відчуження нерухомості не потребує наявності військового квитка. На цьому наголосив голова Нотаріальної палати України Володимир Марченко.

«Це питання регулюється Порядком вчинення нотаріальних дій нотаріусами України (Наказ 22.02.2012 № 296/5), який не містить такої вимоги, як подання нотаріусу документів про військовий облік для вчинення нотаріальної дії.

У Цивільний кодекс України станом на сьогодні також не вносилося жодних змін з цього питання», - підкреслив він.

Нагадаємо, раніше начальник Львівського обласного центра комплектування полковник Олександр Тіщенко в інтерв’ю ТСН.ua повідомив, що для реєстрації чи розірвання шлюбу, реєстрації місця проживання, продажу нерухомого майна та інших послуг необхідно надати довідку зі свого територіального центру комплектування та соціальної підтримки. 

«Для того, щоб влаштуватись на роботу, теж треба мати військово-обліковий документ, або документ, який його заміняє», — додав Олександр Тіщенко.

Дія надає довідки про нерухоме майно з чотирьох основних реєстрів

У Києві продають квартири за пів ціни

Житлова нерухомість у Львові: що з цінами

У західній Україні з’являються нові категорії покупців нерухомості

Ціни на оренду помешкання у Львові підскочили за останні дні

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів