Житлова нерухомість у Львові: що з цінами

12:53 5 вересня 2022 р.

Фото до новини

Вартість квартир зу Львові зросла, зокрема, в гривневому еквіваленті. Ціна квадратного метра в середньому - більша за ту, яка була у лютому.

Про це повідомив депутат Львівської міської ради, який займається будівництвом, Назарій Бербекапише Dailylviv.com.

За його словами, у післявоєнний період тенденція зростання продовжиться. Адже, на вартість безпосередньо впливають: купівельні настрої клієнтів, послаблення гривні стосовно долара, темпи відновлення будівництва та те, наскільки регіон віддалений від бойових дій. А якщо додати до того всього ще подорожчання будівельних матеріалів та ускладнену логістику – ціна квадратного метра на нові проєкти будівництва суттєво збільшиться.

"Але зараз можу зазначити, оскільки об’єкти в яких здійснюється продаж здебільшого не нові, а були розпочаті минулого року, тому і подорожчання вартості матеріалів сьогодні не настільки агресивно впливає на здорожчання м2. Тобто правило «Cash is the king» сьогодні актуальне як ніколи на ринку нерухомості",- наголосив Бербека.

Він вважає, що питання житла після перемоги України у війні стоятиме особливо гостро. Суттєве сповільнення темпів будівництва, відсутність нових об'єктів, хоч і слабкий, але попит, призведе до певного дефіциту якісних житлових проектів, та відповідно дефіциту комфортної та ліквідної житлової нерухомості на ринку.

"Після перемоги зі зростанням попиту, через велику кількість відкладених планованих угод, вимушених угод для покращення житлових умов та й в якості інвестиції девелопери не зможуть швидко задовольнити всі потреби покупців, оскільки цикл підготовки та виводу об’єкту на ринок триває 12-24 місяці. Разом зі здорожчання матеріалів це все призведе до суттєвого зростання цін",- каже депутат.

За словами, Бербеки, Україну точно очікує скорочення купівельної спроможності населення і відповідно зменшення можливостей придбати нерухомість. Водночас у зв’язку з руйнуваннями житлового фонду внаслідок війни, нове житло вже потребують сотні тисяч українців. Та, на жаль, вони не можуть собі дозволити придбати житло просто зараз, не говорячи вже про зростанння цін.

У західній Україні з’являються нові категорії покупців нерухомості

Ціни на оренду помешкання у Львові підскочили за останні дні

В Західній Україні - бум на ринку продажу нерухомості

Попит на нерухомість у західних областях кардинально зріс у вихідні: що купують-орендують

Як перевірити забудовника за допомогою відкритих даних

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів