Група резервістів зі Львова вирушить у лютому на полігон

17:00 6 лютого 2017 р.

Військовий комісар Львівщини Олександр Тіщенко повідомив у понеділок: «За три роки проведення антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях район АТО пройшли близько 16 000 мешканців Львівщини».

Підполковник Олександр Тіщенко поінформував про це, як розповів сьогодні, 6 лютого, «Щоденному Львову», полковник Володимир Скоростецький з регіонального медіа-центру Міоноборони, на брифінгу. Військовий комісар Львівщини також запевнив: «Утім, навіть на тлі загострення ситуації на сході України, львів’яни готові поповнювати лави професійного війська».

«Якщо за 2016 рік військкоматами області було відібрано та скеровано для проходження підготовки у навчальні військові підрозділи близько 2700 солдатів та сержантів-контрактників, то від початку 2017 року тенденція популярності військової служби за контрактом серед мешканців області не зменшується. У січні контракти уклали понад 100 осіб, а у перших числах лютого готові підписати армійські контракти не менше півсотні мешканців міста Львова та області», – зазначив підполковник Олександр Тіщенко.

За словами військового комісара, потенційні контрактники різні, як за соціальним статусом так й за рівнем матеріальних статків. Здебільшого – це чоловіки від 30 до 40 років із середньою спеціальною, або вищою освітою. 

«Основною мотивацією, окрім бажання отримувати гідне грошове забезпечення, потенційні контрактники вказують бажання служити своїй країні. Є люди з числа народних обранців, які відслужили в АТО за мобілізацією, звільнилися, певний час займалися волонтерською діяльність, а згодом прийшли до військкомату з метою укладання контракту на проходження військової служби. Такі приклади у нашій практиці непоодинокі і це свідчить про високу мотивацію львів’ян. Люди розуміють, що у разі критичного військового загострення надія України лише на армію і свідомих громадян»,  – підкреслив обласний військком.

«В обласному військкоматі є також чіткий план  роботи із особами військового оперативного резерву першої черги. Нещодавно вже проводились навчальні збори для цієї категорії осіб на базі однієї з військових частин оперативного командування «Схід». У лютому для аналогічних тренувань на один з військових полігонів Збройних Сил України  зі Львова вирушить наступна група резервістів. Це дозволить підтримувати у тонусі бойові спроможності та готовність до застосування навичок, набутих ветеранами під час АТО », – зазначив також Олександр Тіщенко.

Підполковник також зазначив, що призов на строкову військову службу у 2016 році Львівська область виконала на сто відсотків – понад 1500 молодих львів’ян відправились до лав Збройних Сил України восени та навесні минулого року. У поточному році кількість строковиків, за словами військкома, має бути більшою. Адже ними планують укомплектувати не бойові посади у військових частинах. Триває на Львівщині також і приписна кампанія. Зокрема, до військових комісаріатів приписують юнаків 2000 року народження.

Підполковник Олександр Тіщенко пояснив: «Напевно, ми маємо результати демографічної кризи початку двохтисячних років. Адже кількість юнаків, народжених у цей період, значно менша, ніж у попередні роки. До того ж, певний відсоток відсіється у процесі всебічного вивчення кандидатів. Основний показник, на жаль, здоров’я хлопців. Даються взнаки наслідки чорнобильської катастрофи, зокрема».

Військовий комісар Львівщини також поінформував: «Крім питань комплектування військових частин, військкомати області продовжують діяльність у соціальній сфері. Підтримують учасників АТО та членів їх родин. Зокрема, за період проведення АТО статус учасника бойових дій через військкомати області отримали близько 1200 осіб». 

«Демобілізованим бійцям АТО у військкоматах Львівщини упродовж 2015-2016 років також вручили 138 заслужених нагород. З них від Президента України – 102, від Міністра оборони – 22 та від Начальника Генерального штабу-Головнокомандувача ЗС України – 14», – повідомив також Олександр Тіщенко.

Він також запевнив: «Щодо нарахування грошової допомоги, пенсій, оформлення земельних ділянок, ми перебуваємо у постійному контакті із уповноваженими на це державними структурами. І якщо це необхідно – надаємо підтримку нашим хлопцям, або членам їх родин, – підкреслив обласний військовий комісар».

Олександр Тіщенко також повідомив: «Хочу зазначити, що в минулому році поліпшено житлові умови 80 інвалідам АТО та членам родин загиблих бійців. З них 17 квартир закуплено військовослужбовцям, які отримали поранення і мають обмежені функціональні можливості нижніх кінцівок. Одноразову грошову допомогу у разі загибелі військовослужбовця отримали понад 170 родин. Так само, грошові допомоги виплачуються демобілізованим військовослужбовцям за статтями по втраті працездатності, за отримання поранення та встановленою інвалідністю тощо. І цей процес із підготовки документів та супроводу їх по інстанціях триває постійно».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів