У Львові зупиниться громадський автотранспорт: попередження від перевізників

18:29 20 травня 2022 р.

Фото до новини

Через дефіцит пального у місті вже призупинили роботу кількох автобусних маршрутів, а на деяких зменшили кількість транспортних одиниць.

До Львівської міської ради надійшли звернення від Львівського обласного відділення ВГО “Всеукраїнська асоціація автомобільних перевізників” і автотранспортних підприємств щодо критичної ситуації у сфері пасажирських автобусних перевезень. Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Через дефіцит і різке здорожчання пального в Україні вже оптимізували транспортну мережу. Однак перевізники кажуть, що це не допомагає.  Громадський автотранспорт може зупинитися найближчими днями, якщо не підвищити вартість проїзду.

“За останні три місяці ціна на пальне зросла від 30 грн за літр до більш, ніж 50 грн. Так, у квітні середня вартість за один літр складала 38 грн, зараз підприємства з перебоями закуповують дизпальне по 48 грн за літр. Крім того, у зв'язку зі скасуванням державного регулювання цін на пальне, експерти прогнозують стрибок ціни до 65-70 грн за літр”, – йдеться у листі за підписом голови Львівського обласного відділення  ГО “ВААП” Івана Велійки.

Міські перевізники, які входять до концерну “Екопастранс”, наголошують, що “така ситуація може призвести до зупинки громадських перевезень”.

Нагадаємо, через дефіцит пального у місті призупинили роботу кількох автобусних маршрутів, а на деяких зменшили кількість транспортних одиниць. Загалом у Львові оптимізовано роботу майже 20% громадського автотранспорту.

Згодом з метою покращення транскордонного руху і логістики на напрямку Україна – ЄС було започатковано проєкт «Відкритий кордон». Він передбачив реконструкцію інфраструктури наявних пунктів пропуску (включно з під’їзними дорогами), побудову нових пунктів, запровадження спільного прикордонно-митного контролю з державами-сусідами. З урахуванням дефіциту пального в Україні, пріоритет у пропуску надається бензовозам, які прямують окремими смугами.

Пальне дорожчає, але його дефіциту не буде, бо автоцистерни проїжджатимуть кордон поза чергою, - ЛОВА

Зменшено кількість приміських автобусів: перевізники допомагають армії і евакуйованим

На маршрутах Львівщини поменшало автобусів: як вирішують проблему

Пальне з Європи, яке подорожчає, на Львівщині купуватимуть з коліс

Дефіцит пального: повідомили, коли ліквідують і попередили про подорожчання

Дефіцит пального: у Львові призупинили роботу кілька автобусних маршрутів

Пальне дорожчає, але його дефіциту не буде, бо автоцистерни проїжджатимуть кордон поза чергою, - ЛОВА

Пальне для України: до польських обіцяють додати нафтопродукти зі США, Нідерландів, німецьких, скандинавських і балтійських заводів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів