У Львові захопили ділянку, яку місто планувало продати на аукціоні

16:24 23 вересня 2022 р.

Фото до новини

Факт самовільного захоплення землі зафіксувало управління держконтролю за використанням та охороною земель департаменту містобудування. Йдеться про вулицю Єрошенка.

Про це інформує Львів Містобудування, пише Dailylviv.com

За словами заступник міського голови з містобудування Любомира Зубача, на ділянці площею 0,13 га, невідомі зрізали дерева, встановили блоки та обгородили парканом територію. Виглядає на те, що готують майданчик під будівництво. Цинізму ситуації додає те, що загарбали ще й частину ділянки, яку місто запланувало виставити на земельний аукціон. 

«Нещодавно управління держконтролю за використанням та охороною земель департаменту містобудування вже фіксувало самовільні земельні роботи на Кортумовій горі. Тепер неподалік, на вулиці Єрошенка (ділянка прилягає до вулиці Чубинського) маємо ще один випадок. 

Звернення мешканців, виїзд спеціальної комісії і складений акт, в якому фіксуємо таке: на ділянці площею 0,13 га порушено верхній шар ґрунту, знищено щонайменше 10 дерев, ще кілька дуже пошкоджено, завезено бетонні блоки, саму ділянку обгородили і навіть облаштували два заїзди-виїзди. 

Жодних документальних підтверджень, що були хоч якісь рішення щодо розробки документації із землеустрою. А отже, це - самозахоплення ділянки, частина якої за ухвалою Львівської міськради затверджена як така, що має йти на земельний аукціон», – повідомив заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач.

Він наголошує, що є у цій справі ще один цікавий нюанс – у реєстрі речових прав на вулиці Єрошенка, 25 а зареєстрований житловий будинок, якого насправді в природі не існує. І райдаміністрація не присвоювала адреси такому об’єкту. 

З усім цим тепер розбиратиметься поліція. Усі матеріали цієї справи, за словами Любомира Зубача, Львівська міська рада передасть правоохоронцям, а рішення про реєстрацію будинку оскаржуватимуть у суді.

У Снопківському парку заарештували бетонозмішувач на незаконному будівництві (відео)

На ділянці у Львові, яка не має кадастрового номеру, зафіксували незаконне будівництво

Міськрада радить не купувати квартири у 30 новобудовах Львова (перелік)

У Львові забудовників оштрафували на понад 7 млн грн

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів