У Львові відкриватимуть резиденції головних архітектора, еколога та інших для обміну досвідом. Протестують на Стрию

17:12 26 вересня 2021 р.

Фото до новини

Міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся з директором представництва Фонду Ганса Зайделя в Україні Беньяміном Боббе. Говорили, зокрема, про реалізацію реформи децентралізації в місті та державі, розвиток місцевого самоврядування тощо.

Також Андрій Садовий запропонував Фонду долучитись до ініціативи Львова щодо обміну найкращими практиками з іншими містами України.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

«Маємо хорошу ідею – допомогти українським містам сформулювати власні стратегії розвитку, адже більшість із них таких не має. У Львова – унікальний досвід, і ми хочемо ділитися ним із іншими. Також ми плануємо відкривати резиденції – скажімо, нашого головного архітектора, головного еколога та інших фахівців – як локації для обміну досвідом. Тож це буде хороша можливість для керівників цих напрямків у інших громадах – приїздити до міста й отримувати унікальні знання, адже ми щодня приймаємо делегації з інших громад, які прагнуть почерпнути наш цікавий досвід. І тут пропозиція – реалізовувати цей проєкт спільно з вами, з посольствами й консульствами та університетами», – розповів міський голова.

За його словами, перший такий тестовий обмін досвідом у межах проєкту запланований із містом Стрий.

«В Україні – 1400 громад. Це потужна сила. Але діятиме вона лише тоді, коли буде синергія. Фонд Зайделя, я переконаний, має унікальний досвід у реалізації таких проєктів, адже гадаю, у світі вже були схожі ініціативи», – додав міський голова.

Керівник Фонду, натомість, відповів, що організація готова долучитись до втілення проєкту в життя, допомогти корисними ідеями й досвідом, а також фахівцями.
Довідка

Беньямін Боббе – регіональний представник Фонду Ганса Зайделя в Україні, Молдові та Румунії з осередками у Києві, Кишиневі і Бухаресті; директор представництва Фонду Ганса Зайделя в Україні з 2021 року. Досі впродовж 9 років працював регіональним представником Фонду в Колумбії та Венесуелі з осередками в Баготі і Каракасі.

У Львові розбудують медичне містечко (відео)

У Львові розповіли, як в ОТГ розробляли культурні стратегії

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів