У Львові міську мережу відеоспостереження розширять з допомогою ОСББ

22:56 4 липня 2022 р.

Фото до новини

У Львові 68 ОСББ скерували заявки на встановлення у своїх будинках і на прилеглих територіях камер відеонагляду.

Системи спостереження влаштовуватимуть в межах програми «Безпека житлових кварталів». Переможців визначать через 2 тижні і їх буде близько 30-ти. При відборі пропозицій перевагу надаватимуть будинкам, які розміщені біля критичної інфраструктури. А також локаціям, які треба зробити більш безпечними. Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com

У міській раді зауважують, що обов'язковою умовою для участі у цій програмі є готовність людей долучитися фінансово. Закупівлю обладнання та його монтаж порівну оплачуватимуть місто і мешканці - 50/50. Тому тут міська рада цільово працює з ОСББ.

«Зважаючи на бюджет проєкту, цьогоріч, на умовах співфінансування, системи відеонагляду встановлять на близько 30 локаціях. Усі заявки передаємо на опрацювання правоохоронним органам. Вони мають визначити пріоритетні у посиленні безпеки території», - розповів керівник управління безпеки ЛМР Максим Смілевський.

У міському бюджеті для співфінансування цього проєкту закладено 1,5 млн грн. 

З початку повномасштабного військового вторгнення росії в Україну у Львівській громаді в межах програми "Безпечне місто" встановили 197 відеокамер. Крім того, за кошти органів поліції у цьому році планують змонтувати ще 470.

Зараз міська мережа відеоспостереження об'єднує понад 1 тис. відеокамер.

Нагадаємо, у Львові приватні відеокамери доєднають до міської комплексної системи відеоспостереження. Як пояснюють у мерії, це насамперед підвищить рівень громадської безпеки та дозволить оперативно реагувати на реальні чи потенційні загрози.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів