У Львівській мерії інспектують усі МАФи: почали з приєднаних громад

11:30 23 лютого 2023 р.

Фото до новини

Оприлюднені перші результати інвентаризації тимчасових споруд Львівської МТГ.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Загалом було проінспектовано понад 220 тимчасових споруд у 12 населених пунктах. Найбільше кіосків виявилося у Винниках – 65, Дублянах - 57, Рудному - 42 і Рясне-Руському – 19.

За словами заступника міського голови Львова з містобудування Любомира Зубача, особливістю розміщення МАФів у доєднаних громадах є те, що багато з них розташовані власне на приватних ділянках. Серед обстежених кіосків – чимало таких, котрі не провадять підприємницької діяльності, що розміщені без правових підстав, виявили також і ті, що оформлені як об’єкти нерухомості. А це незаконно.

Серед обстежених кіосків є і дуже цікаві експонати – як-от дерев’яний двоповерховий МАФ у Дублянах. Це продуктовий магазин, і виглядає він наче непогано. Але є нюанс. За законом, тимчасова споруда не може бути двоповерховою. Крім того, цей конкретний МАФ перевищив свою площу за договором удвічі – з дозволених 30 м2 фактично має понад 58 м2.

Окремо можна виокремити ті кіоски, які уже не працюють, лише займають місце на комунальній землі.

«Головним завданням комісії було докладно обстежити тимчасові споруди, аби знати, яка у громаді реальна ситуація з МАФами. Перевірити, чи мають вони підставові документи, ретельно виміряти площу встановлених споруд тощо.

Далі робоча група має розглянути результати обстежень і рекомендувати, кого включати в комплексну схему розміщення ТС і видати паспорти прив’язки, а кого потрібно забрати. Відтак, коли буде завершено обстеження всіх кіосків, зокрема і у Львові, Львівська міська рада підготує ухвалу, яка регулюватиме діяльність кіосків на території всієї Львівської МТГ», - повідомили у департаменті містобудування.

Львівським МАФам дозволили працювати до кінця 2023 року: що далі (відео)

У Львові півроку не скликають робочу комісію з врегулювання діяльності МАФів,- підприємці (відео)

Чому ЛМР не включає в перспективну схему МАФи, які виконали всі вимоги влади (відео)

МАФи у Львові: залишити чи ліквідувати?

Закриття МАФів на користь супермаркетів у Львові зупинив адмінсуд, але мерія подала апеляцію

У Львові більшості МАФів дозволили працювати. Меншість обурилась і хоче палити шини

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів