У Львівгазі може з'явитися тимчасова адміністрація

18:24 16 січня 2021 р.

Фото до новини

Законопроєкт, який розглянуть народні депутати у січні, може дати можливість запроваджувати тимчасові адміністрації в облгази.

Верховна Рада зможе розглянути законопроект про "малі облгази" наприкінці січня, сказала агентству "Інтерфакс-Україна" заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук у суботу.

"Щодо того, що ще потрібно зробити, щоб вирішити питання облгазів, то зараз профільний комітет працює над відповідним законопроектом, який, я думаю, що ми за ad hoc-процедурою навіть зможемо ухвалити наприкінці січня, під час пленарного тижня. Цей законопроект стосується того, наприклад, щоб дати можливість вводити тимчасові адміністрації в облгази, і закріпити, що працювати на ринку зможуть тільки ті компанії, у яких щонайменше 100 тисяч абонентів", - зазначила Кравчук.

Водночас парламентарка нагадала, що 14 січня ввечері відбулася фінальна нарада щодо врегулювання тарифів, під час якої було погоджено, що фіксована ціна на газ під час опалювального сезону становитиме 6,99 грн. За її словами, стосовно розподілу газу НКРЕКП на початку наступного тижня має намір ухвалити постанову, згідно з якою цей тариф не зможе перевищувати 1,79 грн/кубометр.

"І ще один напрям, який було обговорено, - це те, що стосується електроопалення, оскільки в Україні близько 400 тисяч домогосподарств, які перейшли на електрокотли. І цей опалювальний сезон, починаючи з січня, ті домогосподарства, у яких офіційно зареєстровано електроопалення, отримають монетизовану субсидію у вигляді тисячі гривень. І це приблизно та різниця, наскільки більше вони мали б платити", - підсумувала Кравчук.

Львівгаз хоче, щоб за доставку газу абонент доплачував шостий-сьомий кубометр

Львівгаз став збитковим і прогнозує своє банкрутство: 800 тис клієнтів Львівщини можуть перейти до Нафтогазу

Енергетику України тримають під контролем п'ять олігархів, яким не потрібен ринок - екснардепка

Львівгаз - третій за дохідністю у групі компаній Фірташа

Нафтогаз зробить банкрутом Львівгаз збут, якщо той не зменшить ціну на газ для населення, - екскерівник Львівгазу

З 1 лютого за транспортування газу всі споживачі на Львівщині платитимуть майже вдвічі більше, - екскерівник Львівгазу

Незаконні затримання споживача від переходу до іншого газопостачальника, на які треба скаржитися в НКРЕКП (скарга)

Юлія Тимошенко порадила, як зменшити тариф на природний газ утричі

Як безболісно змінити газопостачальника і чи варто це робити?

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів