Юлія Тимошенко порадила, як зменшити тариф на природний газ утричі

22:48 11 січня 2021 р.

Фото до новини

Для цього потрібно скликати позачергові сесії рад різних рівнів і вимагати від уряду ухвалення рішення про спрямування на потреби населення газу із підземних сховищ за ціною закупівлі.

Народна депутатка, лідерка ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко прокоментувала у ФБ сьогоднішні рішення Уряду, про яке повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, щодо способів зменшення ціни на природний газ для населення, пише DailyLviv:

"Уряд готує план антикризових заходів у зв’язку з підвищенням тарифів… Серйозно?! Тобто спочатку уряд підвищує тарифи, провокуючи кризу, а потім героїчно береться її долати? Будьмо відверті: хтось реально вірить, що люди, не здатні прорахувати наслідки своїх же постанов, зуміють вигадати якийсь антикризовий план? Вони – справжні майстри створювати проблеми, а от розв’язати бодай одну сьогоднішньому Кабміну не вдалося ще жодного разу. У кращому випадку – просто тягтимуть час, у гіршому – знайдуться спритники і, скориставшись ситуацією, створять чергову корупційну схему. Досить експериментів!   

Я закликаю депутатів партії «Батьківщина» по всій країні, а також представників інших сил, яким небайдужий добробут українських родин, скликати позачергові сесії рад різних рівнів і вимагати від уряду ухвалення рішення про спрямування на потреби населення газу із наших підземних сховищ за ціною закупки. Це дозволить миттєво зменшити тарифи втричі. Найпрозоріша і найсправедливіша схема. Найкращий антикризовий план. Народний! Зробимо його разом!"

                                                                                                                  Як безболісно змінити газопостачальника і чи варто це робити?

А кількома годинами раніше Юлія Тимошенко у ФБ аргументувала свою пропозицію так: 

"Нещодавно Державний аудит дав відповідь на запитання, куди йдуть прибутки від необґрунтовано завищених тарифів. Перевірка офіційно встановила, що 225 мільярдів гривень незаконно виведено з НАК «Нафтогаз» за межі України! 225 мільярдів гривень!!! Тільки вдумайтеся в цю цифру! Це більше, ніж кредити, які Україні дає МВФ!!! І це ті гроші, які незаконно витягли з кишені кожного! 

Можливо, після оприлюднення результатів цього Державного аудиту хтось поніс покарання? Ні! Ані попередній президент, під керівництвом якого тарифи зросли в одинадцять разів, ані «топ-менеджери», під керівництвом яких НАК «Нафтогаз» перетворився на злодійське кодло. Останніх – навпаки відправили на підвищення! Коболєва додатково призначили в наглядову раду ще однієї компанії, а Вітренка, замість в’язниці, поставили виконувати обов’язки міністра енергетики! За нової влади старі корупційні схеми збереглися і стали ще більш дохідними! 

Нинішня ситуація обурлива ще й тому, що Україна має унікальні можливості для забезпечення своїх громадян дешевими енергоносіями. Це газ власного видобутку і ще додатково у нас є підземні газові сховища, що дозволяє купувати газ влітку, у період найнижчих цін, і за цими низькими цінами продавати його українцям у пік сезону, незалежно від ринкової кон’юнктури. Ці сховища не належать ні владі, ні корупціонерам Коболєву та Вітренку, ні міжнародним стерв’ятникам, вони належать кожному українцю! 

Я вимагаю дати людям газ за цінами, за якими його було закачано у підземні сховища влітку. Це дозволить знизити вартість блакитного палива втричі, що автоматично здешевить і опалення, і електроенергію". 

Два варіанти зменшення ціни не природний газ в Україні, - інформує прем'єр-міністр

Президент пообіцяв справедливі тарифи на природний газ

Незаконні затримання споживача від переходу до іншого газопостачальника, на які треба скаржитися в НКРЕКП (скарга)

Керівника Нафтогазу України можуть звільнити з посади за січневий тариф на газ

Як споживачу зберегти свої пільги і субсидії після зміни постачальника природного газу

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів