Цукерберг пішов шляхом Маска: Meta готує масштабні звільнення працівників

13:51 7 листопада 2022 р.

Фото до новини

Очікується, що заплановані скорочення компанії соціальних мереж торкнуться багатьох тисяч її працівників. Це стане першим масштабним скороченням штату за всю 18-річну історію компанії Facebook.

Представник компанії Meta відмовився від коментарів для The Wall Street Journal, посилаючись на нещодавню заяву виконавчого директора Марка Цукерберга про те, що компанія «зосередить наші інвестиції на невеликій кількості пріоритетних напрямків розвитку", пише Dailylviv.com.

«Тож це означає, що деякі команди суттєво збільшаться, але більшість інших команд залишаться незмінними або скоротяться впродовж наступного року», — сказав Цукерберг під час звіту про прибутки компанії за третій квартал 26 жовтня. 

У вересні The Wall Street Journal повідомила, що Meta планує скоротити витрати принаймні на 10% у найближчі місяці, частково за рахунок скорочення персоналу.

«Реально кажучи, в компанії, ймовірно, є купа людей, які не повинні бути тут», — сказав Марк Цукерберг співробітникам на загальнокомпанійній зустрічі наприкінці червня. 

Meta, як і інші технологічні гіганти, активно наймала працівників під час пандемії, оскільки життя та бізнес все більше переходили в Інтернет. У 2020 і 2021 роках кількість співробітників збільшилася на понад 27 000, а за перші дев’ять місяців цього року – ще на 15 344.

Цього року акції Meta впали більше ніж на 70%. 

Минулого місяця інвестиційна компанія Altimeter Capital заявила у відкритому листі пану Цукербергу, що Meta повинна скоротити персонал і обмежити свої всесвітні амбіції, що відображає волю акціонерів. 

Значна частина зростаючих витрат Meta пов’язана з прихильністю Цукерберга до Reality Labs , підрозділу компанії, який відповідає за гарнітури віртуальної й доповненої реальності, а також за створення метавсесвіту. Містер Цукерберг назвав метавсесвіт сузір’ям взаємопов’язаних віртуальних світів, у яких люди зрештою працюватимуть, гратимуть, живуть і робитимуть покупки. Meta вклала значні кошти в просування своєї платформи віртуальної реальності, але користувачів це майже не вразило.

Ці зусилля коштували компанії 15 мільярдів доларів з початку минулого року. Але, незважаючи на значні інвестиції в просування своєї платформи віртуальної реальності Horizon Worlds, користувачі в основному не були вражені. 

У Росії суд заборонив Facebook і Instagram, на черзі - YouTube: за що

Дві соцмережі дозволили заклики до смерті Путіна

Маск пояснив, чому звільняє працівників Twitter і скільки їм виплачує

Маск скоротить половину працівників компанії Twitter

Чорний вікенд для майже половини працівників компанії Twitter

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів