Цього року на Львівщині відкриють ще один пункт пропуску на українсько-польському кордоні

19:14 27 вересня 2022 р.

Фото до новини

Віце-міністр інфраструктури РП Рафал Вебер запевнив, що польська сторона робить усе, щоб забезпечити безперебійний рух на кордоні з Україною.

Інфраструктурна комісія Сейму ознайомилася з інформацією про «ситуацію польських автоперевізників з особливим наголосом на проблемах у прикордонних переходах на східному кордоні Польщі». Інформацію представив віце-міністр інфраструктури Рафал Вебер. Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

Віце-міністр розповів, зокрема, про пункт пропуску в Дорогуську, на якому відведено стійки для реєстрації порожніх вантажівок. Рафал Вебер додав, що в липні все працювало справно, але пізніше з української сторони порожні вантажівки не мали такого пріоритету:

«Ситуація загострювалася, ставала дуже серйозною. З цього моменту почалися великі затори та кількаденне очікування перевірок на цьому пункті пропуску. Були реакції з боку деяких перевізників. Відбулися акції протесту, блокування цього прикордонного переходу. Блокада тривала кілька днів, але на цю мить пункт пропуску функціонує в штатному режимі. Польська держава і люблінський воєвода зробили багато, щоб перескерувати рух частини транспорту на інші прикордонні переходи».

Польський віце-міністр додав, що з моменту відкриття прикордонного переходу в Зосині туди перескеровують рух порожніх вантажівок. Рафал Вебер також повідомив, що тривають роботи по завершенню будівництва наступного прикордонного переходу Мальговичі-Нижанковичі. За його словами, інвестиція, яку проводить Підкарпатський воєвода, має бути завершена наступного року:

«Ми працюємо над тим, щоб створити спеціальний ByPass, такий собі тимчасовий перетин кордону. Хочемо якнайшвидше, якщо буде можливість, то цього року також розпочати прикордонні перевірки на пункті пропуску Мальговичі-Нижанковичі. Це новий прикордонний пункт, який зараз створюється, і який, я сподіваюся, незабаром використовуватимуть для пропуску транспортних засобів на польсько-українському кордоні».

Віце-міністр Рафал Вебер запевнив, що польська сторона робить усе, щоб забезпечити безперебійний рух на кордоні з Україною.

Козицький запропонував організувати митно-прикордонний контроль на незбудованому ПП Мальховичі – Нижанковичі

Протест водіїв на кордоні: розпочалися урядові консультації

Катастрофа на українсько-польському кордоні: заступник міністра назвав причини і рішення

ПП Шегині запрацював у звичному режимі, - Держприкордонслужба

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів