Не під'їжджають до прикордонного контролю: ситуація з євробляхами у ПП з Польщею

18:48 1 липня 2022 р.

Фото до новини

Перед пунктом пропуску в Будомєжі стоїть понад 100 автомобілів, які, однак, не під'їжджають до прикордонного контролю.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Речник Бєщадського відділу прикордонної служби Польщі Пьотр Закеляж повідомив, що на підкарпатській ділянці польсько-українського кордону стабілізувалася ситуація. Наразі лише у пункті пропуску в Корчовій на оформлення чекає кілька десятків авто.

Перед пунктом пропуску в Будомєжі стоїть понад 100 автомобілів, які, однак, не під'їжджають до прикордонного контролю. У переходах Медица та Кросьценко немає черги з автомобілів, куплених у країнах Європейського Союзу громадянами України.

За ранковими даними Прикордонної служби Польщі, у Зосині на виїзд з Польщі очікувало 500 транзитних легкових автомобілів, час очікування склав 20 годин. Деякі з водіїв чекали на перетин кордону більш ніж сім днів. У Долгобичеві в черзі стояло 270 автівок.

Нагадаємо, що згідно з українськими законами, з 1 липня в країні знову запроваджено мито та ПДВ на імпорт автомобілів, які були призупинені у квітні.

Зняття мита та ПДВ спричинило збільшення руху на польсько-українському кордоні, а великі черги паралізували рух вантажів. З метою спрощення оформлення вантажівок з 27 червня митна та податкова служби припинили перевірку легкових автомобілів на кордоні в Дорогуську. Легкові автомобілі перенаправляли на Зосин, Гребенне і Долгобичів.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів