На польсько-українському кордоні утворилися гігантські черги, - ПР

10:22 19 травня 2022 р.

Фото до новини

Гігантські автомобільні черги утворилися на польсько-українському кордоні. Громадяни України користуються змінами законодавчих положень, якими були тимчасово скасовані митні платежі за автомобілі, що ввозяться з країн ЄС.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Йдеться про скасування імпортного мита, акцизу та податку VAT (ПДВ – ред.), - розповідає аспірант поліції Едита Хабовська, речниця Палати податкової адміністрації в Ряшеві.

На пункті перетину кордону в Будомирі, що у Підкарпадському воєводстві, на оформлення чекають близько двох тисяч автівок, тоді як на інших пунктах перетину – по декілька сотень. Попри настільки довгі черги, громадяни України охоче їдуть до Польщі, аби купити автомобіль:

«Ми стоїмо вже з дванадцятої години ночі, стоїмо тут дванадцять годин і чекаємо, що буде далі. Не знаю. Гарна можливість, дуже вигідна. Це видно по тому, наскільки велика черга. Менші мита і майже безкоштовно це можна вивезти за кордон. Дешеві автівки, а в Україні таких автівок немає».

Відповідні законодавчі положення діятимуть до 25 травня.

Громадяни України користуються змінами законодавчих положень, якими були тимчасово скасовані митні платежі за автомобілі, що ввозяться з країн ЄС. Йдеться про скасування імпортного мита, акцизу та податку VAT

 

Найшвидша митниця: уряд максимально спростив усі митні процедури

Нові обмеження: ввезення автомобілів дозволили лише в одному пункті пропуску на Львівщині

Де ліпше перетинати кордон з легковиками і вантажівками, - начальник ЛОВА

Нове про перетин кордону: хто з чоловіків може виїхати з України лише один раз, а хто - по кілька разів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів