На ПП Краковець-Корчова будуть додаткові смуги для вантажівок, павільйони для митного і паспортного контролів. Коли

15:19 10 червня 2022 р.

Фото до новини

Україна і Польща в рамках проєкту «Відкритий кордон» домовилися впродовж наступних тижнів збільшити пропускну спроможність на пункті пропуску «Краковець – Корчова» щонайменше на 50%.

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури, пише Dailylviv.com.

Як зазначають, цього планують досягнути, зокрема, шляхом збільшення кількості смуг для вантажівок та створення додаткових павільйонів для митного та паспортного контролю.

Відповідні домовленості були досягнуті в рамках міжурядових консультацій, які відбулися на пункті пропуску «Краковець – Корчова».

«Збільшення пропускної здатності  є питанням економічної безпеки. Саме тому ми запускаємо «Відкритий кордон», покликаний ефективно вирішувати питання пропускної спроможності на кордонах. 

Наші пріоритети на цьому шляху – реконструкція існуючих та побудова нових пунктів пропуску, включно з під’їзними дорогами до них, а також запровадження спільного контролю. Розраховуємо, що збільшення пропускної спроможності пропуску «Краковець – Корчова» розвантажить інші пункти пропуску польсько-українського кордону.

Цей пілотний проєкт є безпрецедентним успіхом нашої співпраці, здатним прокласти шлях наступним проєктам. Ми вдячні нашим польським колегам, особливо Керівнику канцелярії прем’єр-міністра Польщі Міхалу Дворчику та Міністру інфраструктури Анджею Адамчику, за співпрацю та готовність максимально оперативно вживати заходи, необхідні для стабільності логістики між Україною та Європою.

Роботи з обох сторін кордону розпочинаються уже сьогодні, а нові павільйони на пунктах пропуску будуть створені впродовж найближчих тижнів» – розповів Міністр інфраструктури Александр Кубраков.

Домовленості передбачають:

◾️ створення Польщею інфраструктури, яка дозволять збільшити до одинадцяти кількість смуг руху для вантажівок;

◾️ надання Польщею українським прикордонникам контейнерного модуля для створення і запуску нового пункту пропуску;

◾️ забезпечення польською та українськими сторонами необхідної кількості прикордонників та митників.

Роботи із розширення пропускних спроможностей пункту «Краковець – Корчова» стартують уже сьогодні, 10 червня.

У рамках проєкту «Відкритий кордон» планують повністю побудувати нові та модернізувати існуючі пункти пропуску на західних кордонах. 

Нагадаємо, раніше в червні Уряд України створив робочу групу з питань розвитку та розбудови пунктів пропуску «Відкритий кордон», яку очолив Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков. Новий формат дозволить оперативно вирішувати усі проблеми на українсько-польському кордоні, а також розробити спільний покроковий план покращення роботи пунктів пропуску.

Один із західних пунктів пропуску на кордоні обслуговуватиме лише бензовози

Нові обмеження: ввезення автомобілів дозволили лише в одному пункті пропуску на Львівщині

Де ліпше перетинати кордон з легковиками і вантажівками, - начальник ЛОВА

Найшвидша митниця: уряд максимально спростив усі митні процедури

Нове про перетин кордону: хто з чоловіків може виїхати з України лише один раз, а хто - по кілька разів

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів