На кордоні з Польщею хочуть відкрити додаткові пункти пропуску для біженців з України

21:18 6 березня 2022 р.

Фото до новини

Через черги, які утворилися на українсько-польському кордоні, Львівська область веде перемовини про облаштування додаткових пунктів пропуску.

Про це у коментарі Суспільному розповів голова Львівської ОВА Максим Козицький, пише Dailylviv.com.

"Говоримо з польською стороною про додаткові пункти пропуску, які зовсім необлаштовані, але дати змогу людям перетинати. Надіємось, що польська сторона піде на зустріч", — розповів голова Львівської ОВА Максим Козицький.

За словами Козицького, зараз триває друга хвиля, коли кількість людей, які хочуть перетнути кордон, зростає.

"Якщо ще два дні тому ситуація була кращою, то зараз знову величезні черги. Якщо ми максимально пропускали до 53 тисяч людей, то за минулу добу — більше 70 тисяч. Потік великий, йдуть додаткові поїзди на центральну залізничну станцію Львова. На вечір очікуємо близько восьми поїздів", — розказав Максим Козицький.

Також він додав, що Львівщина прийняла більше 100 тисяч переселенців. Для них намагаються створити базові умови: забезпечити їжею, ліками, одягом.

Про те, що кількість людей, які виїздять з України за кордон через повномасшатбне вторгнення Росії до України, знову зростає, повідомило Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Як підтвердили Суспільному в Держприкордонслужбі, після спаду, що відбувся впродож минулих днів, ця кількість знову пішла вгору, встановивши рекорд.

За минулу добу, 5 березня, західний кордон України перетнули понад 133 тисячі людей, що більше, ніж на 15 тисяч перевищує цифри попереднього дня, 4 березня. З них 116 тисяч долали кордон зі сторони України. Також на захід виїхали понад 17 тисяч транспортних засобів.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів