Сміття на Стрийщині сортуватиме німецька лінія за 5,5 млн грн

21:07 5 вересня 2022 р.

Фото до новини

На баланс Стрийської міської ради передали нову сортувальну лінію/ Її продуктивність становить 50 тис тонн/рік.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Департамент паливно-енергетичного комплексу, енергоефективності та житлово-комунального господарства Львівської ОВА передав лінію для сортування відходів Стрийській міській раді. 

Лінію сортування відходів МСЛ 1-50  вартістю 5 млн 473 тис грн придбали за кошти резервного фонду Державного бюджету України у ТОВ «Хаммель-Україна». Продуктивність сортувальної лінії становить 50 тис тонн/рік. 

Нагадаємо, що щорічно у Львівській області утворюється приблизно 700 тис тонн твердих побутових відходів (ТПВ). Система управління ТПВ Львівщини в основному базується на зборі й захороненні відходів. 

Станом на сьогодні ТПВ розміщують на 20 діючих санкціонованих звалищах/полігонах Львівської області. 

На Львівщині працює 5 ліній для сортування відходів, які змонтовані на полігонах ТПВ у м.Самбір, м.Буськ,  м.Червоноград, м.Золочів, м.Стрий. Впродовж 2021 року провели заходи з ліквідації 339 несанкціонованих звалищ.   

Департамент ПЕК, енергоефективності та ЖКГ Львівської ОВА спільно з органами місцевого самоврядування впроваджує заходи спрямовані на розв'язання проблем у сфері управління відходами, зокрема підвищення якості надання послуг з централізованого збору та вивезення ТПВ, збільшення частки роздільного збору, для екологічно безпечної та економічно ефективної комплексної системи управління відходами в Львівській області, яка базуватиметься на європейських підходах управління.

У Львові на Пластовій вироблятимуть 100 тонн органіки за один день

У Львові компостують харчові й садові відходи

Державна інспекція архітектури та містобудування видала дозвіл на будівництво сміттєпереробного заводу у Львові

П’ять компаній зголосилися будувати у Львові сміттєпереробний комплекс

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів