У Львові запровадять чотириконтейнерне сортування сміття

14:15 20 червня 2019 р.

Фото до новини


Фото: vsetutpl.com

Депутати внесли 20 червня на пленарному засіданні Львівської міської ради зміни до ухвали «Про затвердження концепції сортування твердих побутових відходів у Львові».

Про це повідомили на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради, де також розповіли: «Метою внесення змін є поступове скорочення загальних обсягів утворення ТПВ у Львові, впровадження належного сортування відходів для створення необхідних передумов до повного збирання, вивезення та перероблення побутових відходів з розміщенням на полігонах лише не перероблюваного залишку».

Голова комісії екології та природокористування ЛМР Ірина Ошак зазначила: «Ухвала передбачає розширення поняття сухої фракції і виокремлення скла як найбільш дороговартісної і цінної вторсировини. Окрім цього, ми передбачаємо низку завдань для органів місцевого самоврядування для написання відповідних програм, оновлення Стратегії поводження з ТПВ. Також змінюємо терміни виконання, оскільки вони не виконані у визначений час».

«Керівник комунального підприємства «Зелене місто» Вадим Ноздря зазначив: «Пропонується затвердити «Концепцію сортування ТПВ», яка полягає у сортуванні твердих побутових відходів на фракції – мокру (органічні відходи) – садові відходи (скошена трава, дрібні гілки) та харчові відходи (рештки овочів та фруктів, залишки їжі, шкаралупи); суху – пластик, макулатура (газети, каталоги, журнали, зошити, книжки, офісний папір і картон), метал і комбіновану упаковку (упаковка з-під молока, соків тощо), скло, змішані відходи, небезпечні для довкілля відходи – відходи електронного та електричного обладнання, ртутьвмісні, великогабаритні та дрібні побутові відходи. Це дуже своєчасне рішення, бо місто готується до визначення нових надавачів послуг (перевізників) і ці умови мають бути враховані в конкурсних завданнях. Ми вводимо чотириконтейнерну систему – сухі відходи, мокрі, скло і залишкові відходи. Звичайно, систему можна далі розвивати, але головне – охопити всю міську систему поводження з ТПВ».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів