Рудне одержало зі Львова питну воду, але на п'яти вулицях слабкий її тиск

15:16 3 листопада 2022 р.

Фото до новини

ЛМКП «Львівводоканал» налагодило централізоване водопостачання для мешканців Рудного.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com

Жителі селища почали отримувати питну воду з артезіанських свердловин. До цього часу вони отримували технічну воду зі свердловини КП «Теребля», яка була непридатна для споживання.

«Ми щоденно працюємо над покращенням водопостачання Рудного. Зокрема, ми встановили нове обладнання: гідранти, вантузи, засуви, провели необхідні промивки, усуваємо недоліки у сільській системі водопостачання та здійснюємо регулярне дослідження якості води з мережі. На сьогодні, відхилень за мікробіологічними та фізико-хімічними показниками у водопровідній воді смт Рудне немає, якість води відповідає чинним Державним санітарним правилам і нормам ДСанПіН», - зазначив головний інженер ЛМКП «Львівводоканал» Анатолій Шимоняк.

Однак, попри проведений комплекс ремонтних робіт з налагодження якісного водопостачання у Рудне на деяких вулицях досі є проблеми з тиском, які спричинені поганим технічним станом сільських мереж. Йдеться про вулиці Шевченка, Лисенка, Галицьку, Квіткову та Драгоманова.

«Львівводоканал докладає максимум зусиль для того, щоб розв'язати проблему. Зараз ми проводимо роботи з проєктування кільцюючої мережі на вулицях Шевченка-Лісна. Це дозволить збільшити тиск на проблемних вулицях», - додає головний інженер Анатолій Шимоняк.

Нагадаємо, для забезпечення мешканців Рудного питним водопостачанням, Львівводоканал взяв на баланс уже наявні сільські мережі. Їх під'єднали до водопроводу з насосної станції «Карачинів». Для цього проклали відрізок нового водопроводу до смт Рудне. Відтак, мешканці села тепер отримують чисту питну воду з артезіанських свердловин ЛМКП «Львівводоканал».

У селище Рудне прокладають каналізаційні колектори

У Рудному на Львівщині досі немає питної води у водогоні

Рудне - на Рудно: селищу повернуть історичну назву

Садовий доручив з’ясувати причину забруднення річки

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів