У селище Рудне прокладають каналізаційні колектори

16:14 8 серпня 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

У міськраді запевнили, що в селища Рудне побудують дві нитки напірних колекторів протяжністю понад сім кілометрів з точкою під’єднання до існуючого самотічного колектора «Львівводоканалу».

У Львівській міськраді повідомили сьогодні, 8 серпня: «ЛМР інвестує цього року в каналізування та водовідведення селища Рудне 26 мільйонів гривень. Роботи частково вже виконано. Фахівці зараз працюють по влаштуванню каналізування. Як зазначив селищний голова селища Рудне, каналізування та водовідведення тут не було ніколи, а питну воду у школу та садочок щоденно довозило ЛМКП «Львівводоканал».

«Сьогодні під час робочого виїзду в селища Рудне міський голова Львова доручив юридичному департаменту Львівської міської ради допомогти селища Рудне у врегулюванні правових відносин з приватною фірмою, яка постачає технічну воду у селище за значно вищими тарифами, ніж, наприклад, ЛМКП «Львівводоканал» для мешканців Львова», – поінформували також у міськраді.

«Цього року розпочалося будівництво напірно-самотічних каналізаційних колекторів в селища Рудне. Відповідно до проекту тут побудують дві нитки напірних колекторів протяжністю понад сім кілометрів з точкою під’єднання до існуючого самотічного колектора  «Львівводоканалу». На проведення цих робіт з міського бюджету Львова виділено субвенцію бюджету селища Рудне в розмірі 10 мільйонів гривень», – повідомили також у міськраді.

Міський голова Львова Андрій Садовий розповів: «Сьогодні в Рудне реально проживає більше 12 тисяч мешканців. На жаль, тут не було ні централізованого каналізування, ні якісного водопостачання. Цього року місто інвестує орієнтовно 26 мільйонів гривень. Наше завдання – фактично з нуля збудувати всю систему по каналізуванню, щоб мешканці мали можливість підключатись, і також зробити якісне водопостачання. Роботи масштабні. Місто свою частину виконає. Потім вже громада повинна долучатись щодо під’єднання і пошуку додаткових коштів. Базово ми вирішуємо проблему, яка була номер один протягом останніх 30-50 років».

Андрій Садовий також запевнив: «Роботи виконують якісно, велику частину вже зробили. Зараз по каналізуванню якісна робота. Думаю, цього року максимальний об’єм робіт буде зроблено. Наступного року КНС планують закінчити у березні».

Міський голова також зазначив: «З кожним роком у нас у Львові зменшується кількість вулиць та будинків, які не мають каналізування. Це проблема всіх районів міста Львова. Але у місті це не відчувається критично, а для Винник та Рудного – це проблема номер один. Фактично, виконуючи роботи в Рудному, які ми бачимо по каналізуванню та водопостачанню, ми вирішуємо проблему, яка не вирішувалась останні 40-50 років. Так, як у нас станом на 2007 рік не було цілодобового водопостачання, то в Рудному нема каналізування. Звичайно, кожне помешкання має свою вигрібну яму, є технічна вода, ми привозимо воду в садочок, у школу силами «Львівводоканал». Але це не діло. Були проблеми з фінансуванням, але сьогодні є якісна координація з громадою, з селищною радою і ми знайшли можливості виділити ці кошти у нашому бюджеті. В місті ситуація активна, багато ремонтних робіт, треба максимально використовувати літню пору».

Селищний голова Рудного Ігор Форманчук зазначив: «Проблема номер один в селищі Рудне – це водопостачання і водовідведення. Маємо надію і віру, що якнайшвидше ми це вирішимо і громада селища Рудне буде пити чисту воду, а не з нітратами, як у нас зараз є, і водовідведення зробимо».

Міський голова Львова Андрій Садовий додав: «У них є ще одна проблема. Вони сьогодні мають воду, яку подає приватне підприємство. Треба зрозуміти історію появи цього підприємства, бо у них вода вдвічі дорожча, ніж та, яку ми даємо мешканцям у Львові. Тому юридичний департамент тут має можливість розібратись і допомогти. Ми сьогодні домовились, що ми створюємо робочу групу з фахівців управління інженерного господарства, «Львівводоканал», юридичного департаменту. Максимальне сприяння для Рудне у вирішенні нагальних проблем. Водопостачання і каналізування – це була проблема номер один. Думаю, вона скоро відійде в минуле».

«Замовником проведення робіт у селища Рудне є «Львівводоканал». Роботи виконує підрядна організація ТзОВ «Укрінвестбуд». За словами директора підрядної організації Михайла Винявського,, роботи з прокладання каналізаційних колекторів у селища Рудне можна розділити на дві частини. Перша частина – прокладання самотічних колекторів. Ці роботи проводилися безпосередньо на вулицях селища Рудне. Було прокладено приблизно 700 м трубопроводів. Зараз триває друга частина робіт – прокладання напірних колекторів», – поінформували також у міськраді.

Михайло Винявський запевнив: «Роботи ми розпочали з червня. Станом на сьогодні виконано близько 50% робіт. До кінця жовтня плануємо закінчити усі роботи».

Про це повідомили сьогодні, 8 серпня, у прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів