Садовий доручив з’ясувати причину забруднення річки

14:00 15 лютого 2018 р.

Фото до новини


Фото: varianty.lviv.ua_річка

Андрій Садовий зазначив: «В ситуації зі забрудненням річки, яка протікає через Рудне, важливо чітко зрозуміти причину і те, яка сума коштів потрібна для того, щоб локалізувати цю проблему».

Міський голова Львова Андрій Садовий повідомив під час сьогоднішнього засідання сесії Львівської міської ради: «Минулого року ми скерували великі кошти з міського бюджету Львова на вирішення питання водопостачання і каналізування селища Рудне. В ситуації зі забрудненням річки, яка протікає через Рудне, важливо чітко зрозуміти причину і яка сума коштів потрібна для того, щоб локалізувати цю проблему».

Андрій Садовий також зазначив: «Тому прошу директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Ірину Маруняк спільно з «Львівводоканалом» і керівниками районів, залучаючи екологічні організації, дати чітке розуміння цієї проблематики та шляхи її вирішення. Зокрема –скільки для цього потрібно коштів, щоб ми могли звертатися до міністерства екології України. Бо переконаний, що тут потрібні не малі кошти і потрібно, щоб було співфінансування з області.

Міський голова також запевнив: «Львів, звичайно, долучиться і допоможе. Також важливо, щоб і громада селища Рудно була в активній фазі, бо ми не зможемо все зробити коштом лише громади Львова. Тут важливою є синергія. Тому до наступного тижня прошу надати мені логістику, яким чином будемо опрацьовувати це питання».

Андрій Садовий також наголосив: « Залучайте до цього пані Ольгу Посипанко, щоб вона доносила цю інформацію до громади селища Рудне і вони мали достовірні дані про все, що відбувається. Адже коли Львів фінансує роботи в селищі Руднк, то там кажуть, що це хтось зробив, а коли є проблеми, то винне Львів. Це не чесно. Треба чітко розуміти, хто за що має відповідати і яка його зона відповідальності».

Про це повідомили сьогодні, 15 лютого, в прес-службі Львівської міськради, де також нагадали: «Торік розпочалося будівництво напірно-самотічних каналізаційних колекторів в селищі Рудно. На проведення цих робіт з міського бюджету Львова було виділено субвенцію бюджету селища Рудно в розмірі 10 мільйонів гривень. Замовником проведення робіт у селищі Рудно є ЛМКП «Львівводоканал». Роботи виконує підрядна організація ТзОВ «Укрінвестбуд».

«Також у липні 2016 року на сесії ЛМР затвердили Комплексну програму підтримки соціальної сфери та інфраструктури громад  Винників й Рудного та Брюховичів на 2016-2020 роки. Очікується, що її виконання дасть змогу забезпечити ці громади якісними адміністративними, медичними, житлово-комунальними, транспортними послугами, належним рівнем благоустрою населених пунктів, освітянським та культурним розвитком, сприяти залученню інвестицій, розвитку рекреації тощо. Зокрема, у селищі. Рудно йдеться про необхідність збільшення обсягу питної води, яку з 2009 довозять до селища зі Львова; каналізування; будівництво водопроводу та каналізаційних колекторів, реконструкція мереж водопостачання; капремонт мереж зовнішнього освітлення та доріг у селищі, завершення будівництва амбулаторії та добудова нового корпусу школи №74; відкриття ЦНАПу тощо», – поінформували також у прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів